TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Adalet Komisyonu üyeliğinden istifa eden CHP"li milletvekillerinin durumunu hukukçulara incelettiğini, konu ile yakından ilgilendiğini söyledi. Yeni yılın İlk TBMM Başkanlık Divanı toplantısında Meclis"te çeşitli statülerde çalışan personele zam yapılırken, sözleşme süre dolanların ise süreleri seçim sonrasına kadar uzatılıyor. 24. Dönem Meclis"te uygulanmak üzere milletvekillerine üçüncü Personel alma hakkı getirildi.

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Mehmet Ali Başkanlığı"nda yaklaşık 5.5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda Meclis personelinin durumu, Meclis çalışmaları değerlendirildi.
Edinilen bilgilere göre; toplantıda, CHP"li katip üye Yaşar Tüzün, hafta sonu TBMM Adalet Komisyonu"nda yaşanan ve CHP"li üyelerin istifasına neden olan konuyu gündeme getirdi. CHP"li üyelerin bireysel değil, kurumsal istifalarını gerçekleştirdiğini dile getiren Tüzün, Anayasa"nın 95"inci ve İçtüzüğün 21. Maddesine göre hareket edilmesi gerektiğini ve Meclis Başkanı Şahin"den bu işi biran önce çözmesini talep etti.

Şahin de en kısa sürede sorunu çözeceğini, konunun bu sabah kendisine iletildiğini ve hukukçulara sorunu inceleteceğini söylediği belirtildi.

-PERSONELE ZAM-

Toplantıda, Meclis"te çeşitli statülerde çalışan personele zam konusu ele alındı. Bu çerçevede; Meclis"te kadrolu çalışan ama yönetici durumda bulunmayan personele yüzde 10, “4C” kapsamında çalışanlara yüzde 9 zam yapılırken, bakanlıklarda olan uygulamanın benzeri Meclis"te uygulanacak. Dolayısıyla “4C” kapsamında çalışan personele kıdem tazminatı da uygulanacak. Yapılan zammın ardından “4C” kapsamında çalışan personel en az 1600-1700 arasında maaş alacak.
Öte yandan, Meclis “4C” li 80 yeni personel alacak. Süresi dolan geçici personelin durumu ise 2011 Genel seçimlerin sonuna kadar dondurulacak.

-MECLİS DOKTORLARINA ZAM-

Toplantıda ayrıca döner sermayeden yararlanamayan ve Meclis"te çalışan doktor ve diş tabiplerine 960 ile 1115 TL arasında bir zam yapıldı. Meclis"te mühendis kadrosunda bulunanlara ise 212 TL"lik bir zam öngörüldü.

-MİLLETVEKİLLERİNİN GÖZLÜK ÜCRETLERİ-

Bu arada 1999 yılından beri milletvekillerine uygulanmayan gözlük ücretleri de yeniden düzenlendi. Bu çerçevede; 80-100 olan gözlük ücretleri cam 100, çerçeve ise 250 TL olarak karşılanacak.

-24. DÖNEM"DE UYGULANMAK ÜZERE MİLLETVEKİLLERİNE 3. PERSONEL HAKKI

Toplantıda ayrıca, gelecek 24'üncü Dönem Meclis"te uygulanmak üzere milletvekillerine 3. Personel hakkı verilecek. Personelin ne şekilde alınacağına ise milletvekilleri karar verecek. Ayrıntılar ise bir sonraki Başkanlık Divanı toplantısında değerlendirilecek.

Bu arada, uzun zamandır tartışılan “Atlı Spor Klubünün” Meclis"e tahsisi de ele alındı. Ancak sonuca bağlanmadı. Konu ile ilgili Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ile İdare Amiri Orhan Erdem"e görev verildi.

ANKA