Meclis oturumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yapması için hükümete verilen izni bir yıl daha uzatan tezkerenin görüşülmesi bekleniyor.

Mevcut tezkerenin süresi 30 Ekim tarihinde doluyor. Böylelikle normal şartlarda TBMM’nin tezkereyle ilgili görüşmesi de 40 gün öne çekilmiş olacak

Reuters’a “Gündemimizde Irak’la ilgili gelişmeler bulunuyor” diyen AKP’li Elitaş, şöyle devam etti: “Cumartesi günkü olağanüstü genel kurul toplantısında Irak ve Suriye’ye sınır ötesi asker gönderilmesiyle ilgili tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılması da bulunuyor.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki referandumdan günler önce toplanacak Milli Güvenlik Kurulu için “Cuma günü, Ankara’da Milli Güvenlik Kurulumuzu topluyoruz. Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda ne gibi yaptırımlar uygularız, bunun kararını alacağız. Temenni ederim ki ayın 25’ine kadar Sayın Barzani ve ekibi, hemen bu yanlış karardan vazgeçerler ve Kuzey Irak yerel yönetimi sürdürdüğü çalışmasına devam eder” demişti.