Protez koluna uygulanacak bir test nedeniyle İngiltere’ye giderken Atatürk Havalimanı VİP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şafak Pavey, "Mecliste henüz bir odam yok. Ama ben doğal ortamda çalışmayı  çok seviyorum. Meclis idaresinden, bahçede dolaşacak kaplumbağalar ve tavus kuşları istediğimi, idare müdürlüğüne ilettim. Onlar da bu teklife olumlu baktılar" dedi. 

ZORLUĞUM SADECE PANTOLON GİYEMEMEK DEĞİL 
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, ”TBMM Genel Kurulunda pantolon giyebilmesi için İçtüzük değişikliği” teklifiyle ilgili olarak da, ”Benim zorluğum sadece pantolon giymek değil, iş yerimin erişilebilir yapılması, genel kurula asistanımla birlikte girip hiç kimseden yardım almadan çalışma imkanımın oluşması benim için çok daha değerli bir hassasiyettir” dedi. Pavey, yapılan iyi niyetli girişime teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi: 

”Ben gerçekten düşünülüyorsam ve bağımsız kılınmam düşünülüyorsa, sosyal özgürlükler ve rahat çalışma koşulları bir paket olarak gelir. İçinden bir tanesini seçip bir tanesini yapmamak olmaz. Teklif, ’bana jest gibi yapıldı’ zannediyorum. Başka milletvekillerinin de rahat çalışmasına yol açacaksa teklife varım. Ancak benim zorluğum sadece pantolon giymek değil, işyerimin erişilebilir yapılması. Beni bağımsız kılacak her türlü düzenlemenin olmasında gelecek nesillere de güzel bir katkıda bulunacağımızı düşünüyorum. Bir paketin içinden tek bir şey alınarak yapılmaz. Bunun bir bütün olarak, diğer adımlarında geleceğini ümit ediyorum. Meclis’te tekerlekli sandalyemle bağımsızca dolaşabilmek benim için çok daha önemli. Yoksa pantolon giymişim tekerlekli sandalye ile dolaşamıyorum o zaman hiçbir anlamı olmaz. Meclisimizi daha erişilebilir yapmamız gerekiyor. Pantolonunun yanında daha yapılacak çok işimiz var. Benim asistanımla genel kurula grime hakkım yok. Benim bir odam yok. Meclis bahçesini kullanıyorum” 

Pavey, yemin krizine ilişkin bir soru üzerine de, ”Ben hukuken çok doğru bir duruş olduğunu düşünüyorum. Şimdi hukuk için ayağa kalkılmazsa ne zaman kalkacaksınız. Umarım adaletin, hukukun yerine gelmesini hep beraber uzlaşmayla sağlayabiliriz” diye konuştu. (dha)