Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü. Belediye Meclisi"nce 1 aylık tatil kararı alınıp alınmayacağı görüşüldü. Tatil kararı alınmamasına oy birliği ile karar verildi.
Meclis"in Ocak ayının ilk toplantısında alınan kararlar şöyle:
“Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Denetim Komisyonu"na Kamil Kaya, Altan Güney, Sümran Ünal, Cavit Tığ ve Mehmet Tuğcu seçildiler.
Aydın Merkez Osman Yozgatlı Mahallesi 6103 ada 23 parselde bulunan Mahalle Konağı olarak kullanılan binanın zemin üstü birinci katın tamamının 5393 Sayılı Belediye Kanunu"nun 75"nci maddesi gereğince Aydın Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü"ne tahsis edilmesi ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e yetki verilmesi Belediye Meclisi"nin 5 Mart 2007 tarih ve 59 sayılı kararı ile uygun bulunmuş, Aydın Valiliği ile Aydın Belediyesi arasında protokol imzalanarak 20 yıl süreliğine tahsis edilmiştir. Söz konusu bina bugüne kadar Sağlık Ocağı olarak hizmet verirken yeni çıkan Aile Hekimliği Yasası ile bu yer 8 No"lu Aile Sağlığı Merkezi"ne dönüştürülmüş ve İl Sağlık Müdürlüğü"nün tasarruf ve kullanımı ortadan kalkmıştır. Bu itibarla konunun incelenerek daha önce alınmış olan 5 Mart 2007 tarih ve 59 sayılı Belediye Meclis Kararı"nın, söz konusu tahsisin ve ilgili protokolün iptaline oybirliği ile karar verildi.
Aydın Merkez Cuma Mahallesi tapunun 212 ada 25 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 486.65 m2 yüzölçümlü parselde 94.37 m2 ye tekabül eden 9437/48665 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonu"nca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
Aydın Merkez Meşrutiyet Mahallesi tapunun 658 ada 11 parselde kayıtlı imar planına göre yolda ve bir kısmı park alanında kalan taşınmazın kamulaştırılmasını teminen 3194 sayılı kanunun 10.maddesi gereğince 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına alınması hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun 2034 ada 19 parselde kayıtlı imar planına göre tamamı yolda kalan taşınmazın kamulaştırılmasını teminen 3194 sayılı kanunun 10.maddesi gereğince 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına alınması hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programına başvurulması, başvuru projelerinin uygulanması, proje dosyasındaki tüm belgeleri ve dokümanları imzalamaya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yetkili kılınmasına oybirliği ile karar verildi.
22.02.2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmeliğin 3 ncü ve 11 nci Maddelerine istinaden norma uygun olarak hazırlanan II sayılı Memur Boş Kadro değişiklikleri oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Belediyesi"nin çeşitli birimlerinde 2010 yılında 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 3. ve 4. fıkralarına göre çalışmaları devam etmekte olan Avukat Deniz Gültekinoğlu, Mühendisler Alparslan Akşit, Merve Saltık ve Sosyal Çalışmacı Asuman Taşçı"nın tekrar 01.01.2011-31.12.2011 tarihleri arasında yeniden çalıştırılması ve personellere aylık olarak Maliye Bakanlığınca tespit edilen 1. derecenin 1. kademesi esas alınmak üzere 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre tespit edilecek net tutarların ödenmesine oy birliği ile karar verildi.
Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin 24 ncü maddesi çerçevesinde çalışmalarına devam eden 3 adet geçici işçinin 12 ay süre ile çalıştırılmalarını teminen hazırlanan vize cetvelleri oybirliği ile kabul edildi.
Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülebilmesi için Belediyede boş bulunan eğitmen ve mühendis kadrolarına 1 adet 3. derece eğitmen ve 6 adet 1 derece Mühendisin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49 ncu maddesinin 3 ncü ve 4 ncü fıkralarına göre sözleşmeli personel olarak alınması ve alınacak personele 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre tespit edilecek net tutarın ödenmesine oy çokluğu ile karar verildi.
Özel Servis Araçları (P Plakalar) Hizmet Yönetmeliğine ekleme yapılması hususu görüşülmek üzere Ulaşım ve Trafik Komisyonu"na havale edildi.
Özel Halk Otobüsleri Çalışma Ve Seyrüsefer Yönetmeliğine ekleme yapılması hususu görüşülmek üzere Ulaşım ve Trafik Komisyonu"na havale edildi.
Şehiriçi Rotasyonlu Özel Halk Otobüsü Fiyat tarifeleri görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
2011 Mali Yılı Gelir Ücret Tarifesinin 1-7 Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Ücretler Bölümünün 2/b maddesine ekleme yapılması hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu"na havale edildi.
Sosyal Yardım ve hizmetlerin daha verimli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermek üzere Sosyal İşler Birimi kurulmasına oy birliği ile karar verildi”