Kapatılmaları 1 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilecek dershanelerin hemen tümü bu tarihten sonra yollarına yüz yüze eğitimin sınırlı olduğu temel lise olarak devam edecek. Ancak bu okulların tıpkı dershaneler gibi "sınavlara hazırlık" yapacaklarını açıklamaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "uyarı genelgesi" yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından dershanelerden özel okula dönüşüm süreci ile ilgili tereddütlerin giderilmesi için "Özel Okul İşlemleri" konulu genelgede "uyarı ve yasaklar" geldi.

İşte dönüşen okullar için yapılan uyarılar:

ÖĞRENCİ İSMİ KULLANAMAYACAK: Dönüşen okullar reklam ve ilanlarında kesinlikle öğrencilerin fotoğraf ve isimlerini kullanamayacak.

BURS SINAVINA İZİN: İzin alarak burs verecekleri öğrenci ve kursiyerleri belirlemek için sınav yapabilecekler. Ancak bu sınavlarla ilgili ilan ve reklam veremeyecekler, internet sitelerinden duyuracaklar.

TANIT AMA HAZIRLIK DEME: Okullar kendilerini tanıtan reklam ve ilan verebilecek. Ancak "üniversiteye hazırlık koleji", "sınavlara hazırlık lisesi" ve "hem dershane hem okul" türü velileri yanıltıcı reklam yapmayacaklar.