Büyük Menderes Deltası Havzası"nın doğal arkeolojik ve folklorik güzellikleri ile damak kültürünü bir bütün halinde turizm piyasasında markalaştırmayı hedefleyen Festival Meandros, bu amaca yönelik ilk meyvelerini vermeye başladı. Dondurmam Gaymak filmi ile yurtiçi ve yurtdışında büyük başarılara imza atan yönetmen Yüksel Aksu yeni filmini Priene Milet Didim ekseninde çekmeye karar verdi.
Yeni filmin çekimleri için Ege ve Akdeniz kıyılarında mekan ve ışık arayışı sırasında yolu Festival Meandros"un düzenlendiği Milet Antik Kenti"ne düşen Yüksel Aksu, çeşitli etkinliklerine katıldığı festivalin kendisine pozitif enerji verdiğini, hayalindeki mekanları ve ışığı burada bulduğu için yeni filmini Büyük Menderes Deltası Havzası"nda çekeceğini söyledi. Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar ile bölgeyi dolaşan ve Festival Meandros"un kapanış kokteyline katılan Aksu, burada Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile de bir araya geldi. Kokteylde bir konuşma da yapan Aksu: “Kültür ve sanatın bu festival ile halka yayılmasından memnun oldum. Bu kültür mirasına yabancılardan önce biz sahip çıkmalıyız, bu nedenle yeni filmimi bu bölgede çekmeye karar verdim “ dedi.
Kendisi de Muğla"nın Ula ilçesi doğumlu olan Aksu, Dondurmam Gaymak filminde birkaç başrol oyuncusu dışında tüm oyuncu kadrosunu yöre halkından oluşturmuş ve onları beyaz perdeye kırk yıllık oyuncularmışçasına yansıtmasıyla takdir toplamıştı.