Kuşadası Belediyesi"nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım kokteyli ile başlayan festivalin ilk etkinliği ise 19 Haziran"da gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi yapılacak festival, konserler, tiyatro gösterileri ve Meandros Deltası"ndaki köylerdeki etkinliklerle 19 Temmuz"a kadar devam edecek.
Meandros Festivali tanıtım kokteyli, festival komitesi ve destekleyen kurumların katılımıyla, Kuşadası Belediyesi"nin ev sahipliğinde Kuşadası Charisma Otel"de gerçekleştirildi. Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu, festivalin yapılacağı bölgenin muhtarları ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Festivalin açılışında konuşan festival komitesi üyeleri Başak Kamacı ve Bahattin Sürücü, 19 Haziran"da başlayan ve bir ay sürecek etkinliklerin 19 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirterek, “Kültür, sanat ve turizm temalı bir strateji projesi olan Uygarlıklar Deltası Meandros"un lokomotif etkinliği Meandros Festivali, Menderes Nehri etrafında gelişen 3000 yıllık ortak kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasın tanıtılmasını hedefliyor. Bu kapsamda özellikle köy şenliklerini merkezine alan festival, tarihi mekanlardaki konser ve tiyatro gösterileri, sanat atölyeleri; çocuklara tarih bilinci ve sanatsal deneyim kazandırmayı hedefleyen eğlenceli etkinlikler ile bir ay boyunca devam edecek” dediler.
Tanıtım kokteyline onur konuğu olarak katılan Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu ise Meandros Festivali"nin bölgenin tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu festival son derece anlamlı ve bana da büyük bir ilham kaynağı oldu. Bu bölgede bir film çekmek için çalışmalara başladım “ dedi. Açılışta konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise “ Meandros Kültür Sanat ve Turizm Derneği"nin öncülüğünde gerçekleştirilen Meandros Festivali bu yıl bünyesine katılan yeni belediyeler, kurumlar ve sivil toplum örgütleri ile Kuşadası"ndan Bafa"ya bölgesel güç birliğinin en önemli buluşma noktası haline geldi” dedi.
Tanıtım kokteyline ev sahipliği yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de açılışta yaptığı konuşmada Meandros Festivali"nın Türkiye"deki ilk ve tek bölgesel kültür festivali olduğuna dikkati çekerek, böylesine önemli bir festivalinin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ve bundan sonra katkılarının artarak devam edeceğini kaydetti. Söke Kaymakamı İsmail Demirhan ise Meandros Festivali"nin bölge açısından büyük anlam ve önem kazandığını belirterek, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
Kuşadası Charisma Otel"de gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Kuşadası Belediyesi tarafından davetliler onuruna kokteyl gerçekleştirildi. Koktey sırasında sinevizyon eşliğinde festivalin görsel tanıtımı yapıldı ve festival programı davetlilere dağıtıldı. Etkinlik, Teqiula Müzik gurubu"nun müzik dinletisi ile son buldu.