Aydın Şoförler Odası Başkanı Ali Tuncal, ''Şoförlerimiz, piyasada litresi 2 TL'ye satılan 10 numara yağı alıp, mazot ile karıştırarak, akaryakıt maliyetini düşürmeye çalışıyor'' dedi.

Tuncal, 29 Aralık 2009 tarihinde akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında yapılan artışın şoför esnafını ümitsizliğe düşürdüğünü ve akaryakıt giderlerini düşürmek için çeşitli çareler üretmeye ittiğini öne sürdü.

Tuncal, şöyle konuştu:

''Şoförlerimiz, piyasada litresi 2 TL'ye satılan 10 numara yağı alarak, mazot ile karıştırarak, akaryakıt maliyetini düşürmeye çalışıyor. Aracına zarar veriyor. Ama ne yapsın? Bugün bu tekeri döndürmek zorunda.

Esnaf arayış içerisinde. Neyi, ne kadar ucuza mal edebilirim, onu araştırıyor. Sermayesi ile kendi kendine istihdam yaratan, devletine en az 50 çeşit kalemde vergi veren, bugüne kadar devletine ve milletine hiç ihanet etmeyen şoför esnafı çok güç durumda. Esnafımız yeni lastik alamıyor, onun yerine lastiklerini kaplatıyor. Son model otobüslere bakın, artık 10 numara yağlardan kullanıyor.''

YEDİ EMİN DEPOLARI DOLU

Şoför esnafının artık bandrollerini ödeyemez, aracına fenni muayene ettiremez duruma geldiğini de ileri süren Tuncal, şunları kaydetti:

''Şu anda gidin yedi emin depoları dolu. Bunun yüzde 50'sini, vergi dairesine motorlu taşıt vergisi nedeniyle borcu olan insanların araçları oluşturuyor. Bizim 100 üyemizin aracı, bu nedenle yedi emin depolarında bekliyor. '' / HT