Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Tunus'ta yapılacak "Suriye'nin Dostları" toplantısı öncesinde Şam yönetimine sert mesajlar gönderdi.

Davutoğlu, “Bundan sonra mazlumla zalimi aynı kefeye koyamayız” dedi.

Uluslararası Somali Konferansı için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Davutoğlu, Tunus’a hareketinden önce bir basın toplantısı düzenledi.

Yaptığı konuşmada Suriye'de büyük bir insalık trajedisinin yaşandığını belirten Davutoğlu, Şam yönetiminin insanlık dışı yöntemlerle varlığını sürdürmeye çalıştığını söyleyedi.

Tunus toplantısına Esad ejiminin davet edilmemesini de değerlendiren Davutoğlu, "Bizi dinleyecek olsalardı Şam'da Kahire'de New York'ta dinlerlerdi. Bu aşamadan sonra zalimle mazlumu aynı kefeye koyamayız. Halkına baskı yapan, halkını top ateşine tutan rejimi, muhatap olarak kabul ettiğinizde yanlış mesaj vermiş olursunuz. Sanki bu yöntemlerle yaşanabilir bulduğumuzu ima etmiş olursunuz ki bunu yapamazdık " diye konuştu.

MUHALİFLERİN SİLAHLANDIRILMASI
Davutoğu, Tunus toplantıda Suriyedeki muhalif güçlerin silahlandırılmasının talep edileceğine ilişkin açıklamalar konusunda yorum yapmadı.

İKİNCİ TOPLANTI TÜRKİYE’DE
Bugünkü toplantıda Suriye muhalefetini dinleyeceklerini Arap Birliği planı çerçevesinde atılacak adımları değerlemdireceklerini söyleyen Davutoğlu, ikinci Suriye'nin Dostları toplantısına Türkiye'nin evsahipliği yapmasının öngörüldüğünü de açıkladı.