Daha sonra müdürlüklerden gelen konuların görüşüldüğü dördüncü maddeye geçildi. Dördüncü maddenin birinci bendinde yer alan yeni imar plan tadilatlarının, beşinci maddenin birinci bendinde görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi ve dördüncü maddenin ikinci bendine geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 11 Nisan.2011 tarih ve 1836 sayılı yazısının görüşüldüğü madde oybirliği ile imar ve hukuk komisyonlarına havale edildi. Dördüncü maddenin üçüncü bendinde de Ulaştırma Müdürlüğü’nün 18 Nisan 2011 tarih ve 176 sayılı minibüs ücret zammı ile ilgili yazısı görüşülmek üzere oybirliği ile tarife ve hukuk komisyonlarına havale edildi.
Daha sonra Belediye’nin Katı Atık Yönetimi Sistemi Projesi için ek kredi alınmasıyla ilgili dördüncü maddenin dördüncü bendine geçildi. AKP Belediye Meclisi Üyesi Tacettin Özden söz alarak, konuyla ilgili dosya hazırlanmasını ve meclis üyelerine dağıtılmasını istedi. İstenen dosyaların hazırlanması ve belediye başkanına yekti verilmesi oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Kesin hesapla ilgili dördüncü maddenin beşinci bendinin görüşülmesine geçildi. Söz alan DSP’li belediye meclisi üyesi Yusuf Güneş’in bu konuda mayıs ayı içerisinde ayrı bir toplantı yapılması doğrultusundaki talebi oylandı ve 9 kabul oyuna karşılık 12 oyla öneri reddedildi. Ardından yapılan kesin hesapla ilgili 8 bendin oylaması ise 7 çekimser oya karşılık 15 oyla kabul edildi. Daha sonra okunan kesin hesapla ilgili vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar ile diğer gelirler ayrı ayrı oylandı, tamamı yine 7 çekimser oya karşılık 15 oyla kabul edildi.
Zabıta Müdürlüğü'nün 25 Nisan 2011 tarih ve 1197 sayılı Pazaryeri Yönetmeliği ile ilgili dördüncü maddenin altıncı bendi oybirliği ile kabul edildi. Otopark ücretlerinin görüşüldüğü dördüncü maddenin yedinci bendine geçildi. Otopark ücretleriyle ilgili Tarife Komisyonunun hazırladığı rapor okundu ve oybirliği ile kabul edildi. Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan halk ekmek uygulaması çerçevesinde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün 28 Nisan 2011 tarih ve 146 sayılı talebinin görüşüldüğü dördüncü maddenin sekizinci bendinde yine Tarife Komisyonunun raporu okundu ve oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü beşinci maddeye geçildi. Beşinci maddenin ilk bendinde İmar Komisyonu Başkanı Leziz Uyanık, yeni imar isteklerinin yer aldığı listeyi okudu. 5 Nisan tarihli meclis toplantısında alınan 99 numaralı kararda 1 lira iz bedel yazılması oybirliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinin ilk bendinde yer alan 10 ayrı imar talebi görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Ardından Leziz Uyanık imar komisyonu raporlarını okudu. İlk olarak Uydukent ile ilgili imar konusu görüşüldü. Uydukent ile ilgili yeni imar planı yapılması 2 çekimser, 5 ret oya karşılık, 15 oyla kabul edildi. 317 ada 218 parsel ile ilgili imar komisyonu raporu oylandı ve 5 çekimser oya karşılık 17 oyla kabul edildi. 967 ada 43 parsel ile ilgili komisyon raporu 7 çekimser oya karşılık 15 oyla, 323 ada 1 parsel ile ilgili imar komisyonu raporu 4 çekimser oya karşılık 18 oyla, 2088 ada 1 ve 2 parseller ile ilgili komisyon raporu 4 çekimser oya karşılık 18 oyla kabul edildi.
Ardından Kuşadası Beşiktaşlılar Derneğinin, Galatasaray’ın eski başkanı Özhan Canaydın’ın adının Kuşadası’nda bir sokak, cadde veya meydana verilmesi doğrultusundaki talebinin görüşüldüğü beşinci maddenin ikinci bendinde, komisyonun raporu okundu ve başka kulüp veya derneklerden çok sayıda benzer talep gelebileceği gerekçesiyle talep oybirliği ile reddedildi. Aynı şekilde Güercinli Park’ın adının değiştirilmesi ile ilgili talep de beşinci maddenin üçüncü bendinde yapılan oylamada, oybirliği ile reddedildi.
Beşinci maddenin dördüncü bendinde Özkent Sitesi’nin talebi görüşüldü. Hukuk ve İmar Komisyonlarının raporları okundu ve oybirliği ile kabul edildi. Beşinci maddenin beşinci bendinde kurulan Kadın ve Çocuk Sığınma Evi için hazırlanan yönetmelik, beşinci maddenin altıncı bendinde ise hazırlanan Toplu Taşıma Yönetmeliği oybirliği ile kabul edildi. İlan ve Reklam Yönetmeliği ile ilgili beşinci maddenin yedinci bendinde ise imar komisyonunun ek süre talebi oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra altıncı maddenin görüşülmesine geçildi. Nazilli Pazar yerinin metrekare birim fiyatları ile ilgili altıncı madeninin birinci bendinde tarife komisyonunun raporu oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Altıncı maddenin ikinci bendinde ise DSP grubunun 934 ada 15 numaralı parsel ile ilgili önergesi okundu ve oybirliği ile kabul edildi. Altıncı maddenin üçüncü bendinde ise kırmızı palmiye böcekleri ile mücadele edilmesi için çalışma yapılması doğrultusundaki önerge görüşüldü ve yapılan çeşitli açıklamaların ardından oylamaya gerek olmadığından toplantıya devam edildi.
Bir sonraki belediye meclisi toplantısının 2 Haziran 2011 tarihinde saat 10.00’da yapılması oybirliği ile kararlaştırıldı ve toplantı sona erdi.