Gündeme eklenen 4 maddeyle birlikte toplam 17 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının ilk maddesinde yer alan kadro değişikliği ile ikinci maddede görüşülen müdürlük kadrolarına atanan personeller hakkında bilgi verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Kesin hesapla ilgili gündemin üçüncü maddesi DSP grubunun 7 çekimser oyuna karşılık 18 oyla kabul edildi. Faaliyet değişikliğinde su abone işlemleriyle ilgili dördüncü madde oy birliğiyle kabul edilirken, Çarşamba ve Salı pazarı tekstil  ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili beşinci madde oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; pazar yeri ücretlerine zam yapılmaması ve geçen yılki ücretlerin aynen uygulanması oy birliği ile kabul edilmiş oldu.
Altıncı maddede İller Bankasından nakit kredi alınması için Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yedinci maddenin banka ATM'leri ile ilgili ilk bölümü için imar komisyonuna ek süre verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, ikinci bölümde yer alan işgaliye ücretleri de oy birliği ile kabul edildi. Buna göre belirlenen işgaliye ücretleri şöyle: Atatürk Bulvarı, Kuştur Bölgesi, Kadınlar Denizi Sahil Bölgesi, Karaova Sahil Bölgesi, Liman Caddesi bölgesinde yer alan
işgaliyeler için günlük metrekaresi 2 lira 50 kuruş, Candan Tarhan Bulvarı, Çevre Yolu üzeri, Salı Pazarı bölgesi, Meram Sitesi civarı, Garaj bölgesi için ise günlük 1 lira işgaliye ücreti alınması oybirliği ile kabul edildi.
Kuşadası'na marka bir otel kazandırmak amacıyla Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde eski TURBAN tesisleri olarak bilinen KEGEV tesislerinin bulunduğu arazi ile ilgili çalışma yapılmasını içeren sekizinci maddenin incelenmek üzere İmar, hukuk ve plan-bütçe komisyonlarına havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bu madde kapsamında bir de çalışma komisyonu kurulması ve komisyonda CHP grubundan Erdoğan Elçi ve Ömer Günel, DSP grubundan Yusuf Güneş ve AK Parti grubundan Tacettin Özden'in yer alması da oybirliği ile kabul edildi.
Dursun Ali Kanbur isimli vatandaşın talebini içeren dokuzuncu madde oybirliği ile hukuk komisyonuna havale edilirken, onuncu maddede yer alan 103 ada 4 parselde yer alan ve eski Asansör olarak bilinen arazinin belediyeye tahsisinin talep edilmesi doğrultusunda gerekli araştırmanın yapılması için hukuk ve imar komisyonlarına görev verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin on birinci maddesinde ise imar konuları görüşüldü. 134 ada 34 nolu parsel ile ilgi talep oy birliği ile kabul edilirken, 362 ada 32 parsel ile ilgili talep ise 3 çekimser, 4 ret oya karşılık 18 oyla kabul edildi. 662 ada 4 parsel ile ilgili imar komisyonu raporu da 3 çekimser, 4 ret oya karşılık 18 oyla kabul edilirken, Soğucak Köyü yolu ile ilgili 111 parsel ile ilgili imar komisyonu raporu 5 çekimser, 4 ret oya karşılık 16 oyla kabul edildi. Turistik çarşı ile ilgili imar değişikliği 6 çekimser oya karşılık 19 oyla kabul edilirken, 1236 parsel ile ilgili Kuşadası Gençlikspor'un talebi 4 çekimser oya karşılık 21 oyla kabul edildi.
Gündemin 12. maddesinde askerden dönen sözleşmeli personel Özgür Çakır'ın işe başlaması oy birliği ile kabul edilirken, on üçüncü maddede ise iş sözleşmeleri feshedilen sözleşmeli personelin Aydın 1. İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldırması nedeniyle söz konusu sözleşmeli personelin maaşlarının aynı işi yapan personeller ile aynı olması oy birliği ile kabul edildi.
14. maddede yangına hassa bölgelerin tespitinin için imar ve hukuk komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin son dört maddesi oylamaya gerek olmadığından geçildi. Bir sonraki Belediye Meclisi toplantısının 2 Haziran 2010 tarihinde saat 10.00'da belediye meclisi salonunda yapılması kararlaştırıldı. -iha