Toplantıda, Kent Meydanı’na yapılacak otopark konusunda yetki Başkan Özlem Çerçioğlu’na verilirken, Aydın Merkez Denizli-İzmir Yolu ve Adnan Menderes Bulvarı ile Muğla Bulvarının kesişiminde bulunan ve Yeni Dörtyol olarak bilinen kavşağa “Adnan Menderes Kavşağı” isminin verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü:
“5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 64.maddesi gereğince Belediyemizin 2010 yılı Taşınır Yönetim Dönemi ve Bütçe Kesin Hesabı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Kuyulu Köyü tapunun, 252 ada, 1 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 787.52m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Ata Mahallesi tapunun, 1966 ada, 16 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 95.03m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Ata Mahallesi tapunun, 1966 ada, 17 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 90.74m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet (Efeler) Mahallesi tapunun, 2040 ada, 23 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 216.75m2 yüz ölçümlü parselde 9.47m2'ye tekabül eden 947/21675 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet (Efeler) Mahallesi tapunun, 6425 ada, 19 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 326.61m2 yüz ölçümlü parselde 134.61m2'ye tekabül eden 4487/10887 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet (Efeler) Mahallesi tapunun, 6425 ada, 20 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 3.23m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Doğanköy (Domalan) 7, 13, 19, 795 parsellerin kısmen kamulaştırılmalarını teminen 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına ilave edilip edilmeyeceği, ilave edilmesi durumunda bütçede yeterli ödeneğin ayrılması, hususu görüşülmek üzere İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
22.02.2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği daha önce ihdas edilmiş olan ve emeklilik nedeni ile boşalmış bulunan 5 Sayılı İşçi Kadro İptal Cetvelleri oy birliği ile kabul edildi.
22.02.2007/26442 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Gereği Daha önce ihdas edilmiş Memur kadrolarından boş bulunan ve Belediyenin ihtiyaç duyduğu Derecede ve Normda bulunmayan ve Norma uygun hale getirmek için hazırlanan II Sayılı Boş Memur Kadro Değişikliği cetvelinde ve III Sayılı Memur Personelin Dolu Kadro Değişikliği cetvellerinde Derece değişikliklerinin yapılması hususları oy çokluğu ile kabul edildi.
Kamu Hastanelerinde kullanılan su ücretlerinin gelir ücretlerinden ayrı bir fasıl olarak fiyatlarının belirlenmesi hususu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
İlimizde yaşayan maddi imkanı olmayan, sosyal durumu zayıf fakir ve muhtaç vatandaşların nikahlarının toplu halde kıyılabilmesi için Toplu Nikah şöleni düzenlenmesi ve masrafların belediye bütçesinden karşılanması hususu görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Sanat Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Türkiye Satranç Federasyonu Aydın İl Temsilciliği işbirliği ile 21-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında geniş katılımlı ve özel ödüllü Satranç Turnuvası düzenlenmesi ve masraflarının belediye bütçesinden karşılanması hususu görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Sanat Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Aydın Merkez Denizli-İzmir Yolu ve Adnan Menderes Bulvarı ile Muğla Bulvarının kesişiminde bulunan kavşağa “Adnan Menderes Kavşağı” isminin verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasından sonra gündem dışı verilen üç madde gündeme alındı. Üç maddeden ikisi görüşülmek üzere komisyonlara havale edilirken, Kent Meydanı’da yapılacak olan otopark ile ilgili olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yetki verilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi”