Tıp literatüründe sık rastlanmayan bir durumu yaşayan ve bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonucu duyma yeteneğini kaybeden Mehmet’in ailesi, oğullarının tedavisinin yapılarak konuşacağı günü bekliyor.
Cuma-Sevgi Tarkan çiftinin 12 yaşındaki oğlu Mehmet, henüz 6 yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle duyma yeteneğini kaybetti. Genç çift, uzun süre çocuklarının tedavisi için mücadele etti. Doğuştan iki gözü mavi olan küçük Mehmet’in sol gözü ise 6 yaşındayken bir gecede maviden kahverengiye dönüştü.
Sevgi Tarkan, oğlunun 6 aylıkken yüksek ateş nedeniyle iç kulak damarlarının kuruduğunu belirterek, Mehmet’in bu hastalık nedeniyle duyma yeteneğini kaybettiğini, dolayısıyla konuşamadığını söyledi. Çocuğunun hastalığını 1.5 yaşında fark ettiklerini dile getiren Tarkan şöyle konuştu:
 
 
 
 
‘Rastlanan bir olay değil’
“Tedavi sonrası duyma kaybının yüzde 90 olduğunu söylediler. Verdikleri analog cihazdan yeterince duyamıyor. 8-10 bin lira olan cihazı alacak gücümüz yok. Doktorlar konuşma yeteneği için de 18-20 yaşına kadar beklememizi istedi” dedi.
Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Özdemir, “Hiç rastladığımız bir olay değil. Aniden olan göz rengi değişikliğinin nedenlerini iyi araştırmak lazım” dedi.