Mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar adına ilçemizin dünyaca ünlü mavi bayraklı plajı Altınkum’da düzenlenen törenle göndere çekildi.

Törene Belediye Başkanı Mümin Kamacı, DİTAB Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Turan katıldı. Düzenlenen törenle 2012 yılı için alınan mavi bayrak, Başkan Kamacı tarafından göndere çekilirken, Mavi bayrak panosu konuklara yardımcı olacak şekilde düzenlendi.

Didim’de Mavi bayrağın arttırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Mümin Kamacı, “Her yıl plajlarımızda Mavi bayrak sayısını arttırarak gidiyoruz. Bu da Didim’in plajlarının temizliğini gösteriyor. Mavi bayrak görmediğiniz yerde denize girmeyin diyorum. Biz de bu konuda iddialıyız. Geçtiğimiz günlerde de “En Temiz Kent” seçildik. Onun için de bu mavi bayraklar olmazsa olmazımızdır. Mavi Bayrak kriterlerini yerine getirerek her geçen gün sayımızı arttırıyoruz. İnsanlarımız gönül rahatlığı ile tatillerini Didim’de geçirebilirler. Mavi bayraklar tatilcilerimizin ve bizim garantimizdir. Bu sene 12 mavi bayrağımız oldu. Çevre Mühendislerimiz Aslı Hanım ve Hakan Bey bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray ise Mavi Bayrak için bazı kriterlerin bulunduğunu belirterek, “Cankurtaran, Engelli Plajı, Arıtma Tesisleri ve deniz temizliği en önemli kriterler. Bunu da TÜRÇEV yetkilileri denetliyor. Bu yıl Mavi Bayrak sayısı 12’ye çıktı. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png