İstanbul Modern Sinema ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ''Matruşka Filmler'' adlı etkinlikte, sinemanın büyülü dünyasının perdesini aralayarak, film ekibinin ruh durumunu, film yaratımının sıkıntılarını, film endüstrisinin iç yüzünü konu alan filmler yer alacak. Çekim yöntemlerini ve hilelerini de açığa vuran filmler, seyircide de film izlediğine ilişkin bir farkındalık yaratacak.

Etkinlikte, Yavuz Özkan'ın ''Film Bitti'', Atıf Yılmaz'ın ''Hayallerim, Aşkım ve Sen'', Yavuz Turgul'un ''Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni'', Ömer Kavur'un ''Gece Yolculuğu'', Oğuzhan Tercan'ın ''Uzlaşma'', Nuri Bilge Ceylan'ın ''Mayıs Sıkıntısı'' ve Murat Şeker'in ''İki Süper Film Birden'' isimli filmleri yer alıyor.

İstanbul Modern Sinema'da 14-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, 16 Ocakta ''Türk Filmlerinde Meta-Sinema'' başlıklı bir söyleşi yapılacak. Türk sinemasının kendine bakışı, kendini nasıl eleştirdiği ve ''meta-sinema'' kavramının Türk filmleri üzerinden tartışılacağı söyleşide, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Elif Kurtoğlu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Şükran Esen ve yönetmen Murat Şeker konuşacak./HT