Keanu Reeves, yeni filmi "Henry"s Crime"ın İngiltere"deki tanıtım toplantılarından birinde yaptığı açıklamalarla "Matrix" hayranları arasında heyecan yarattı. Birkaç hafta önce Matrix serisinin yaratıcıları Wachowski kardeşlerle buluştuğunu söyleyen Reeves, Wachowski"lerin Matrix 4 ve 5"in senaryosunu tamamladıklarından ve filmin üzerinde çalıştıklarından bahsettiklerini söyledi.

Filmi 3D çekmek isteyen Wachowski kardeşlerin, konuyla ilgili James Cameron"la buluştuklarını ve 3D teknolojisiyle ilgili bilgi aldıklarını da ekledi. Perdeye, Neo olarak geri dönme düşüncesinin ona heyecan verdiğini anlatan Keanu Reeves, Wachowski"lere bu konuda çok güvendiğini ve Matrix serisinin yeni filmlerinin de devrim niteliğinde olacağından şüphe duymadığını söyledi.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Matrix 4 ve 5"in dedikodusu bile herkesi heyecanlandırmaya yetti. Şimdi akıllardaki soru şu: Eğer Wachowski kardeşler tekrar Matrix dünyasına dönerlerse, hatıralarımızı kirletmeyecek kadar iyi bir film yapabilecekler mi?

İlki 1999 yılında gösterime giren "The Matrix", Baudrillard gibi felsefecilere gönderme yapan, gerçek ile sanal dünyanın iç içe geçtiği ilginç konusu ve özellikle de hareketli çekim teknikleriyle sinemada bir dönüm noktası kabul ediliyor. Wachowski kardeşler tarafından bir üçleme olarak tasarlanın Matrix"in ikinci (The Matrix Reloaded) ve üçüncü (The Matrix Revolutions) bölümü bir arada çekilmiş, 2003 yılında birkaç ay arayla gösterime girmişti. "The Matrix" dünya genelinde 463 milyon dolar hasılat yaparken "The Matrix Reloaded" 742 milyon dolar, "The Matrix Revolutions" ise 427 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Radikal