Geçen ay merkez Gürsu ilçesine bağlı Cambazlar köyünde oturan H. A.'nın bir ton odunun çalınmasıyla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, odun hırsızlarının peşine düştü. Kamyonete yükledikleri odunlarla kaçan Nezahat Y. (44) ile oğlu Fuat Y. (29) yakalanarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Kamyonetten inerek ormanlık alanda izini kaybettirmeyi başaran 39 yaşındaki Aydın Y.'nin yakalanması için jandarma seferber oldu. Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı incelemede 46 suçtan sabıkası bulunan ve 28 ayrı suçtan aranan Aydın Y.'nin Ankara, Samsun, Çorum, Tokat, Ordu, Amasya ve Bursa'da dolandırıcılık, yağma, resmi belgede sahtecilik, tehdit, yaşı küçük kız ve erkek çocuklarına elle taciz ve 2'si kız 5 küçük çocuğaysa, maske takıp korkuttuktan sonra zorla tecavüz ettiğini tespit etti. İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Aydın Y.'yi yakalamak için araştırma yaparken, arandığını öğrenen Aydın Y. jandarmayı bir telefon kulübesinden arayarak, "Beni yakalayamazsınız. Siz benim kim olduğumu bilmiyorsunuz. Benimle uğraşmayın. Benim param çok, helikopter kiralayıp bölüğünüzü bombalarım" diye tehditte bulunduğu bildirildi.

Şüphelinin yakalanması için alarma geçen ekipler, Aydın Y.'nin merkez Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi'nde bulunan bir arkadaşının evine bayram ziyaretine geleceğini belirledi. Bayram boyunca evin önünde pusuda bekleyen ekipler, zanlıyı dün gözaltına aldı. Zanlının üzerinde kendi resmi olan çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, sahte polis kimliği, iki adet sahte ehliyet bulundu. Araç içinde yapılan incelemede ise otomobilin bagajında 3 adet sahte plaka, 1 adet ruhsatsız tabanca, 16 adet tabanca mermisi ile bir adet korku filmlerinde kullanılan maske ele geçirildi. Zanlı Aydın Y.'nin kullandığı sahte plakalı otomobilin 4 yıl evvel Balıkesir'in Erdek ilçesinden çalındığı tespit edildi.

Sorgulaması tamamlanan zanlı, "küçük yaşta çocuğa zorla tecavüz etmek, "hırsızlık", çalıntı araç kullanmak" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Yüzünü montuyla kapatan zanlının görüntüsünü almaya çalışan gazetecilere de tehditler savurup tekme atmaya çalıştığı görüldü./sabah