Dün gece kar maskeli bir şahıs tarafından dövülen ve parası alınan şahsı döven ve parasını çalan şahıs bugün polisin titiz çalışması sonrası yakalandı. Fakat işin ilginç olan tarafı hırsızın bundan sonar ortaya çıktı. Yaşlı kadını darp eden ve parası çalan şahıs yaşlı kadının üvey kızının erkek arkadaşı çıktı. Evin anahtarını kız arkadaşından aldığı öğrenilen şahıs tutuklanırken, evin üvey kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Önceki gün 155 Polis İmdat telefonuna gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri ihbarın geldiği eve vardığında ev sahibi Z.B. (62) isimli kadını darp edilmiş halde buldu. Eve giren kar maskeli bir şahıs tarafından once darp edilip plastik kelepçeyle etkisiz hale getirildiği öğrenilen bayanın çeşitli yerlerinden yaralandığı ve 250 TL parası çalındı. Olay sonrası kar maskeli hırsız kayıplara karıştı.
Olayla ilgili Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliğinin başlattığı soruşturma kapsamında sorgulaması yapılan Z.B"nin üvey kızı S.B. eve giren şahısın mobese görüntüsü gösterildiğinde şahsı tanımadığını söylemiş şüphe uyandırıcı hareketlerde bulunması üzerine araştırmalara devam edildiğinde eve giren şahsın H.T. isimli erkek arkadaşının olduğu tespit edildi.
Şüpheliye ait olduğu öğrenilen aracın olaydan sonar yakalanmasının ardından şahsın arkadaşlarına ait evlere baskın düzenleyen polis şüpheliyi hırsızlık anında kullandığı bir adet kar maskesi, bir çift siyah eldiven ve 6,35 mm çapında bir adet tabanca ile birlikte yakalandı.
Parası çalınan yaşlı kadına yaptırılan teşhiste fiziki görüntü olarak şüpheli H.T."yi benzerlik yönünden, yaptırılan ses teşhisinde ise, sesinden kesin olarak teşhis ettiği öğrenildi.
Şüpheli H.T. olayı kendisinin gerçekleştirdiğini sorgulamasında itiraf ederken, birlikte yaşadığı müştekinin kızı S.B."nin olayı planlayarak evin anahtarını verdiğini açıkladı.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili mahkemeye çıkarılan şüpheli S.B. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer şüpheli H.T. ise tutuklanarak
Aydın.E.Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.