Çetenin, polislere maaştan masözlerle cinsel ilişkiye kadar değişik rüşvetler verdiği ortaya çıktı.

İSTANBUL’da aralık ayında yapılan, 11’i polis 40 kişinin tutuklandığı fuhuş yapılan masaj salonlarına yönelik operasyonla ilgili detaylar ortaya çıktı. Çetenin elebaşısı Hakan Ato, Araştırma Büro Amirliği’nde görevli köstebek polislere 8, Ahlak Büro Amirliği’ndeki köstebek polislere 10 bin lira düzenli olarak rüşvet verdi. Masözlerle cinsel ilişkiye de giren polisler aldıkları paraları aralarında paylaştı. Ato, polis memuru Mehmet Ergül’ün otomobil tekerleklerini ve evinin perdelerini değiştirdi. Başka bir polis, “İzne gideceğim, 3 bin liraya ihtiyacım var” deyince para verdi.

Polisten şifre: Maça çağırıyorlar

Şişli Zabıtası’nda memur olarak çalışan Mahmut Nedim Bektaş, Hakan Ato’yu telefonla arayarak, “Biz geliyoruz birazdan tamam mı, yoldayız. Haberin olsun” diyerek yapılacak olan zabıta baskınını haber verdi. Karşılığında ya para aldı ya da masaj salonlarındaki kadınlarla para ödemeden birlikte oldu. Polisler ise operasyonları şifreli bir şekilde haber verdi. Polis memuru Özcan Doğan, bir operasyonu, “Arıza var” diye haber verirken, başka bir operasyon için “Yarın akşam halı sahaya maça çağırıyorlar” şifresini kullandı. Çete üyeleri kendilerine bilgi veren polislere, “Kıvırcık”, “Yumurtacı”, “Ağa”, “Amca” lakapları taktı.

Şüphelinin cüzdanına bakıyorlar

Çete üyelerinin, köstebek polisler dışında masaj salonlarına gelen bazı müşterilerden polis olabilecekleri yönünde şüphelendikleri, bu kişiler saunaya girdiklerinde gizlice cüzdanlarına baktıkları anlaşıldı.

Bilgi karşılığı kuaför

POLİS memuru Serhat Yılmaz’a düzenli olarak çete lideri Hakan Ato’dan 6 bin lira rüşvet verildiği ve Yılmaz’ın 350 bin liraya daire satın aldığı iddia edildi. Ato’nun telefonda “Kebapçı” dediği polis memuru Serdar Şahin ise operasyon bilgisi vermesi karşılığında, masöz kadınların sevgilisine ait kuaförde saçlarını yaptırmasını şart koştu. Ato, nakit para da alan Şahin’in bu teklifini kabul etti ve kadınlara Şahin’in sevgilisine ait kuaförde saçlarını yaptırmaları talimatını verdi.