Panzerler"in efsanesi Beckenbauer, “Her oyuncu milli marşımızı söylemeli” derken, Türk asıllı Özil"in “O esnada dua ediyorum” sözleri tartışma yarattı.

DÜNYA Kupası öncesi Almanya Milli Takımı"nda "Milli Marş" krizi patlak verdi. Alman futbolunun arka plandaki patronu Franz Beckenbauer, Bild gazetesine verdiği röportajda, “Milli marşımız sırasında oyuncular marşı söylemeli. Herkes eşlik ederse takım motivasyonu da o kadar yüksek oluyor. Ben oyunculuk dönemimde ve milli takım teknik direktörüyken hep marşı söylemiş, herkesin de söylemesini istemiştim” açıklamasının ardından efsane futbolcuya cevap fazla gecikmedi.

KİMSEYİ ZORLAMAYIZ

PANZERLERİN Güney Afrika"da en çok umut bağladığı futbolculardan biri olan Türk asıllı oyuncu Mesut Özil, Alman milli marşını söylemeyeceğini şu sözlerle duyurdu: “Ben marş esnasında oyuna konsantre olmaya çalışıyorum. Ayrıca içimden takım arkadaşlarımın sağlığı ve kendi sağlığım için dua ediyorum. Benim için milli marşın okunduğu an çok duygusal ve gurur verici bir andır. Ancak her oyuncunun bu konuda kendi kararını vermesinden yanayım.”

BU arada Almanlar"ın teknik patronu Joachim Löw de tartışmaya katılırken dolaylı yoldan İmparator lakaplı Beckenbauer"e destek verdi. Löw, “Almanya için formasını terleten hiçbir futbolcumuzu milli marşı söylemeye zorlayamayız. Ancak ne kadar fazla oyuncu marşımızı tek bir ağazdan söylerse, biz de o kadar mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatan