Aracı olan vatandaşlar ise evleri yerine araçlarında geceyi geçirdi. Polis ekipleri ise güvenlik önemlerini artırarak ilçenin ana caddelerinde tepe lambaları açık vaziyette dolaştı.

HALK AYAKTA

Deprem uzmanlarının 'evlere girmeyin' uyarıları ve dün akşam saatlerinde merkez üssü Marmaris İlçesi'ne bağlı Karacasöğüt Köyü ile Gökova Körfezi olan, büyüklükleri 1.7 ile 3.4 arasında değişen depremler vatandaşların tedirgin olmasına oldu. Aileleriyle Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Cumhuriyet Caddesi'ne gelen vatandaşlar geceyi burada geçirdi. Bazı vatandaşlar ise geceyi araçlarında oturarak geçirdi. Akşam saatlerinde evlerinden yemek masasından kalkan vatandaşlar ihtiyaçlarını restoran, kafeterya ve büfelerden giderdi. Yoğun kalabalık nedeniyle izinli olan polis ekipleri de görev alarak otolarının tepe lambaları açık ring halinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Marmaris-Muğla karayolunun 5 ve 8. kilometrelerinde deprem nedeniyle yola düşen küçük kaya parçaları trafiğin kısa süre aksamasına neden oldu. Polis ekipleri gece boyunca karayolunda kontrollerini sürdürdü.

ÇOK KORKUYORUZ

Geceyi ailesiyle parkta geçiren Ekin Acar Türkmen, '"Gücümüz el verdiği sürece bu geceyi sokakta geçireceğiz. Çok korkuyoruz, evimiz artçı depremlerle çok sallandı. Allah bugünleri bize afetsiz versin. Önlemimizi almamıza rağmen olacak doğal afette yapacak bir şey yok" dedi. 65 yaşındaki Türkan Halide ise, depremden kaçtıklarını, ailesiyle geceyi sokakta geçireceklerini söyledi.