Alışverişlerde insan hayatını olumsuz yönde etkileyen poşet kullanımına sınırlandırma getirmeyi amaçlayan market yöneticileri alışveriş için poşetini yanında getiren müşterilerine kasada yüzde 5 oranında indirim uygulaması başlattı.
Vatandaşlardan da yoğun ilgi gören kampanyaya Türkiye Erozyonla Mücadele ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği (TEMA)’da destek verdi.
TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu 86 yaşındaki Ömer Önder markete giderek yönetici Ramazan Gültekin’i kutladı, yakasına TEMA’nın yeşil yapraklı rozetini takarak TEMA üyesi yaptı.
Petrol türevi atıkların kanserojen madde içerdiğini, poşetlerin içerisine yerleştirilen yiyecek ve çeşitli gıda maddelerinin insan hayati için risk taşıdığını ileri süren Önder, “Gülmar Alışveriş Merkezi sahibi Ramazan Gültekin’i gönülden kutluyorum. İnsan sağlığını tehdit ettiği bilimsel raporlar ile ispatlanmış naylon poşet kullanımını en aza indirmek amacıyla başlatmış olduğu alışverişlerde yüzde 5’lik indirim uygulamasının Simav’dan tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyorum. Bu uygulamanın Simav Pazaryerinde de uygulanmasını bekliyorum” dedi.
Çevreyi kirleten poşet kullanımını en aza indirmek amacıyla alışverişe gelirken poşetini getirenlere kasada yüzde 5’lik indirim uygulaması kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Ramazan Gültekin, “Alışverişlerde bolca kullanılan poşetler insan sağlığını tehdit ettiği yetmiyormuş gibi işletmelere de çok büyük mali yükler getiriyor. Gülmar olarak yılda ortalama 25 ton civarında poşet tüketiyoruz. Bunun işletmemize maliyeti 100 bin TL dolayında. İnsan sağlığı açısından başlattığımız kampanyamızın ilçemizdeki diğer esnaflar tarafından da desteklenmesini bekliyoruz. İlçemizdeki esnaflarımızı geleceğin temiz ve kirletilmemiş Simav’ını oluşturmaya katkı sağlamaya davet ediyoruz. Kampanyamız 25 Aralık 2011 Pazar günü sona erecek. Hem indirimden yararlanmak isteyen hem de kampanyamıza destek sağlamak isteyen hemşerilerimizi marketimize bekliyoruz” dedi.
Doğanın korunması, çevrenin temiz tutulması, suyun israf edilmemesi, erozyonun önlenmesi gibi hayati önem taşıyan konularda mücadele eden TEMA’nın çalışmalarına destek sağlamak amacıyla ayrıca ilçe merkezi ve TOKİ konutlarının bulunduğu bölgedeki şubelerinde Ocak-2012’de TEMA üyeleri için bir haftalığına indirim kampanyası başlatacaklarını ifade eden Gültekin, “Market olarak Simav ve tüm Türkiye’de çevre temizliğine, yeşilin korunmasına ve en önemlisi de erozyonun önlenmesine çok büyük önem veriyoruz. Bu yüzden TEMA üyelerini Ocak-2012’deki bir haftalık indirimli ürün kampanyamız ile desteklemek istiyoruz” dedi.