Olay, Düztepe Mahallesi'ndeki Şanlıdere Caddesi üzerinde bulunan bir markette gerçekleşti. İddialara gore, alışveriş merkezinin önüne gelen PKK yandaşları, önce havai fişekle camı patlattı, ardından da market içerisine molotof kokteyli attı. Şahıslar, daha sonra kaçarak uzaklaştı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, kaçan şahısların bulunması için çevre iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Sabah saatlerinde, zarar gören alışveriş merkezinin önü temizlenirken, saldırının izleri dikkat çekti. Market yetkilileri, olay sonrası zarar gören kepenk ve camları yeniden taktırmaya çalıştı. Olayın yaşandığı marketin yanında iş yeri bulunan bir esnaf da olaya yaklaşık 4-5 kişinin karıştığını, yaklaşık 1,5 ay önce de benzer bir saldırının yaşandığını belirtti.

Öte yandan, saldırı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, molotof kokteyli atılmasının ardından alev topu oluştuğu görüldü. Emniyet, saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.