Terör örgütü PKK'nın kuruluşunun 33. yıldönümünde İstanbul Bağcılar'da bulunan bir markete yüzleri maskeli kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi. PKK lehine slogan atan grup, daha sonra marketin içine girdi. Grupta bulunanlardan biri cebindeki ses bombasını içeriye attı. Bomba büyük gürültüyle infilak ederken, markette bulunanlar büyük panik yaşadı. Yaya olarak ara sokaklara kaçan saldırganlar izlerini kaybettirdi.

İstanbul Bağcılar Demirkapı Mahallesi Yonca Sokak üzerinde bulunan bir marketin önüne saat 20.30 sıralarında yüzleri maskeli 6-7 kişilik bir grup geldi. Yasadışı terör örgütü lehine sloganlar atan grup ellerindeki taşlarla markete saldırdı. Marketin bazı camları kırılırken, içeride alışveriş yapan müşteriler atılan taşlardan korunmak için marketin dip köşesine geçerek kurtulmaya çalıştı. Saldırganlar daha sonra marketin içine girdi. Terör örgütü yandaşları, içerdekilere, "Panik yapmayın. Size zarar vermeyeceğiz. Kimsenin burnu kanamayacak" dedi.

Bu sırada grup üyelerinden biri, cebinden çıkardığı ses bombasını marketin içine attı. Grup marketten kaçmaya başladığı sırada, bomba büyük bir gürültüyle infilak etti. Market çalışanları ile müşteriler büyük panik yaşarken, marketin içi patlamanın etkisiyle dumanla doldu. Yaya olarak kaçan saldırganlar ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

Daha önce de birkaç kez saldırıya maruz kalan markette güvenlik kamerasının bulunmadığı öğrenildi.

Polis saldırganları belirlemek için sokak üzerinde bulunan işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.