Tanınmamak için şapka ve maske takan şüphelinin kimliği, kaçarken attığı eşyalardaki DNA örneklerinin incelenmesiyle belirlendi. Bir marketteki silahlı soygun anı ise iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Bakırköy ve Bahçelievler'deki 3 ayrı market, 2010 Ocak, Ekim ve Kasım aylarında, iş yerine müşteri kılığında gelen bıçaklı ve silahlı kişi tarafından soyuldu. Marketlerden farklı tarihlerde 12 bin lira gasp eden zanlının yakalanması amacıyla başlatılan çalışmada iş yerlerini aynı kişi tarafından soyulduğu belirlendi.

Konuyla ilgili incelemelerini sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, marketlerden birindeki soygun anının güvenlik kameralarına yansıdığını belirledi. Görüntülerde, soyguncunun kasiyeri silah tehdidiyle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Ancak şapka ve poşuyla yüzü gizli olan soyguncu teşhis edilemedi. Araştırmada, 3 marketin yakınında şüpheli tarafından atıldığı tahmin edilen şapka ve poşular ele geçirildi.

İncelemesi yapılan 3 şapkadaki doku örneklerinin de aynı kişiye ait olduğu anlaşıldı. Doku örneklerinin daha önceden de benzer suçlardan sabıka kaydı bulunan Gökhan K.'nın DNA örnekleri ile uyuştuğu tespit edildi. Bunun üzerine her yerde aranan Gökhan K., Bakırköy'de kaldığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Gökhan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.