Almanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (Bundesliga) 8. hafta karşılaşmasında Bayer Leverkusen, konuk ettiği Hoffenheim'a 3-0 mağlup oldu.

BayArena'da oynanan karşılaşmada Hoffenheim, Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay'ın 15. dakikada kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

İkinci yarıda da etkili olan taraf Hoffenheim, 49. dakikada Sandro Wagner ve 60. dakika Steven Zuber’in kaydettiği gollerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Bayer Leverkusen'in forvet oyuncusu Kevin Volland, 6. dakikada Kerem Demirbay'a yaptığı faulün ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Leverkusenli milli futbolculardan Ömer Toprak, 56. dakikada yerini Chicharito'ya bırakırken, Hakan Çalhanoğlu ise müsabakada forma şansı bulamadı.

Bundesliga'da 4. galibiyetini alan Hoffenheim, puanını 16'ya çıkarttı. Üst üste 2. mağlubiyetini yaşayan Bayer Leverkusen ise 10 puanda kaldı.

Gomez bu sezon ilk kez golle tanıştı

Wolfsburg'da geride kalan maçlarda beklenen performansı gösteremeyen Mario Gomez, takımının deplasmanda Darmstadt 98'e 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve hafta içinde teknik direktör Dieter Hecking’in görevine son veren Wolfsburg, deplasmanda Darmstadt 98'e 3-1 mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü.

Darmstadt 98'in golleri 25. dakikada Tunuslu Anis Ben-Hatira, 68. dakikada Laszlo Kleinheisler ve 76. dakikada Sandro Sirigu’dan geldi.

Wolfsburg’un tek golünü ise 60. dakikada Mario Gomez kaydetti. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla ligde rakip fileleri 26 kez havalandırarak gol krallığına ulaşan 31 yaşındaki Gomez, böylece bu sezon Bundesliga'daki ilk golünü attı. Almanya Milli Takımı'nda da forma giyen Gomez, Bundesliga'da bundan önceki son golünü ise 4 Mayıs 2013 tarihinde Bayern Münih formasıyla Borussia Dortmund'a karşı atmıştı.

Ligde ikinci galibiyetini alan Darmstadt 98, puanını 8'e çıkartırken, arka arkaya 2. yenilgisini yaşayan Wolfsburg ise 6 puanda kaldı.

Halil Altıntop bu sezonki ilk golünü attı

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü’nün takımı Freiburg, sahasında Augsburg'u 2-1 mağlup etti. Gollerin ikinci yarıda geldiği maçta Freiburg, 66. dakikada Maximilian Philipp ve 78. dakikada Nils Petersen ile 2-0 öne geçti.

Augsburg’un tek golü ise 84. dakikada Halil Altıntop'tan geldi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan 33 yaşındaki futbolcu, bu sezonki ilk golünü kaydetti. Ev sahibi ekipte Çağlar Söyüncü de 90 dakika forma giydi.

Ligdeki 4. galibiyetini elde eden Freiburg, puanını 12'ye yükseltti. Augsburg ise 8 puanda kaldı.

Köln ilk mağlubiyetini yaşadı

Bu sezonun sürpriz ekiplerinden Köln, deplasmanda Hertha Berlin'e 2-1 mağlup oldu.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi ekibin gollerini 13. dakikada Vedad Ibisevic ve 74. dakikada Niklas Stark kaydederken, Köln’ün tek golü ise 65. dakikada Anthony Modeste'den geldi.

Ligdeki 5. galibiyetini alan Hertha Berlin puanını 17'ye çıkarttı. Bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşayan Köln ise 15 puanda kaldı.

Bundesliga’da şampiyonluk adayları arasında gösterilen Borussia Dortmund, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Ingolstadt ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı.

Ev sahibi ekibin gollerini 6. dakikada Almog Cohen ile 24. ve 60. dakikalarda Dario Lezcano kaydederken, Dortmund'un gollerini ise 59. dakikada Pierre-Emerick Aubameyang, 69. dakikada Adrian Ramos ve 90. dakikada Christian Pulisic attı.

Milli futbolculardan Emre Mor'un kırmızı kart cezası sebebiyle forma giymediği karşılaşmada Nuri Şahin ise ilk 18'de yer almadı.

Bu sonuçla Borussia Dortmund, puanını 14'e çıkartırken, ligde galibiyeti bulunmayan Ingolstadt ise puanını 2'ye yükseltti.