İsabeyli Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe AK Parti Aydın milletvekilleri Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile birlikte Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli’de katıldı.

Katıldığı her televizyon programında milyonlarca kişiye sağlıklı yaşamın formülünü veren dünyaca ünlü bilim insanı Prof Dr. Ahmet Maranki, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim’in özel daveti üzerine Uzun Yaşamın Merkezi olarak kabul edilen Aydın’ın Nazilli ilçesinde sevenleriyle bir araya geldi. İsabeyli kapalı spor salonunda gerçekleşen ve üç saat süren “Sağlıklı Düşün, Sağlıklı Beslen ve Sağlıklı Yaşa” isimli konferansta kader ömrünün uzatılamayacağını, ancak daha kaliteli bir şekilde yaşanabileceğini vurgulayan Ahmet Maranki, bunun da doğru beslenme ile mümkün olabileceğini ifade etti. Nazilli’nin uzun yaşam konusunda dünyaca tanındığına vurgu yapan Maranki, Kur’an-ı Kerim’de geçen Tin Suresinin bunu müjdelediğini belirtti. Dünyanın her yerinde uzun yaşamın sembolü olan incir ve zeytin yetiştiğini kaydeden Ahmet Maranki, ancak bu iki ürünün sadece Aydın’da bir arada yetiştiğini, Allah’ın Kur’an da incir ve zeytin üzerine yemin ederek bu yolla bir mesaj verdiğini savundu. Konferans esnasında başta protokolde bulunanlar olmak üzere hemen herkesin konuşulan konuları not ettiği görüldü.
“NAZİLLİ, TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK”
Konferansta bir konuşma yapan AK Parti Aydın milletvekili Gültekin Kılınç, sözlerine Prof Dr. Ahmet Maranki’ye teşekkür ederek başladı. Nazilli’nin kendine özgü doğası ve iklim koşulları nedeniyle özel bir bölge olduğunu ifade eden Kılınç, yakın bir tarihte Nazilli’nin uzun yaşam alanında başta Türkiye olmak üzere dünyaya model teşkil edeceğini kaydetti. İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ise, dünyaca ünlü bir bilim insanını beldelerinde ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek, vatandaşa doğru, faydalı ve kaliteli hizmet götürme amacında olduklarını söyledi. Konferansın sonunda katılımcılara kitap imzalayan Prof Dr. Ahmet Maranki, Nazilli’deki uzun yaşamın insanlık adına büyük bir şans ve fırsat olduğuna dikkat çekerek, kendisini fahri Nazillili ilan etti.

84.20120229131751.jpg