Esnaf ve sanatkarların devlete olan borçları yapılandırıldı. Borçların yapılandırılmasını değerlendiren Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, hükümet ve muhalefet partilerini esnaflara destek olmaya çağırdı.

Esnaf ve sanatkarların devlete olan borçlarının yapılandırılmasını ve kamuoyuna yansıdığı şekliyle af çıkarılmasının gecikmiş olmasına rağmen doğru bir adım olarak değerlendiren Algün, “Özellikle sanatkarlarımızın uzun zamandır yaşamış olduğu borç çıkmazı bizleri perişan etmiştir. Hükümet ve muhalefet bu konu üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakmalı, borçların tamamının faizleri silinmeli ve ödeme seçenekleri 18 taksitten daha çok olmalıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama bizlere umut vermiştir. Esnaf ve sanatkarlarımızın devlete olan borçları parası varken ödenmeyen değil, ağır piyasa şartları, vergi ve SGK Primleri’nde uygulanan yanlışlıklardan kaynaklanan ödenmesi mümkün olmayan paralardır” diye konuştu.

HÜKÜMET VE MUHALEFETE DESTEK ÇAĞRISI
Esnaf ve sanatkarların devlete olan borçlarından kurtulması gerektiğini ve çıkarılan af yapılandırmasının esnafların sorunlarının büyük bölümünü ortadan kaldıracak şekilde çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Algün, “Bu konuda hükümet ve muhalefet partilerini esnaflara destek olmaya çağırıyoruz. İzmir’de gerçekleştirdiğimiz Bölge Marangozlar Odaları İstişare Toplantısı’nda da toplantımıza katılan İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir, Turgutlu, Akhisar, Nazilli, Söke Marangoz ve Mobilyacılar Odaları ile İzmir İnşaatçılar Odası Başkanlarımız da konuyla ilgili ortak görüş içindedirler. Devletimizin tüm imkanlarını en üst seviyede kullanan bazı kesimlerin hemen çıkıp, peşin ödeyenlere haksızlık oluyor eleştirilerini de Hükümet'i yanıltmaya yönelik beyanlar olarak algılıyoruz.
Hastanelerden yıllarca yararlanamayan bizleriz, piyasa şartları içinde neredeyse aç yaşayan bizleriz, buna rağmen sessiz kalıyor isek bu haklarımızı arayamadığımızdan değil, Devletimize olan sevgimiz ve şükür etmesini bilmemizdendir. Hastanelere gidemeyen, vergi ve SGK borçlarından dolayı sicili bozulan, araçları bağlanan, haciz kıskacına düşen esnaf ve sanatkarı anlamak için onlarla yaşıyor olmak gerekir. Sırça köşklerde yaşayanlar, yıllardır feryadımızı duymazlıktan gelenlerin bizim lehimize bir gelişme olduğunda bizlere karşı düşmanca tavır almalarını üzüntüyle takip ediyoruz” şeklinde konuştu.