Cezaevleri, son dönemde çeşitli olaylar ve Şanlıurfa'daki 13 mahkumun yanarak ölmesiyle gündeme gelmişti. İş yurtları ise madalyonun diğer yüzünü gösteriyor. Akşam'ın haberine göre Adalet Bakanlığı'na bağlı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası hayata bağlanabilmesi, mahkumların meslek ve sanat öğrenebilmesi amacıyla iş yurtlarında, tekstilden inşaata, mobilyacılıktan elişlerine kadar çok farklı alanlarda üretim gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Mapushane A.Ş., özel sektörle yarışa giriyor. Hükümlü ve tutukluların yaptığı üretimler ve sundukları hizmetlerle adeta fabrikaya çevirdikleri iş yurtları, firmalarla yapılacak anlaşmalar sonucu piyasada söz sahibi olacak. Son 3 yılda 4 milyar TL'ye yakın ciro yapan işyurtlarının performansının daha da artırılması hedeflenirken, 2013 sonuna kadar CE, TS, sertifika gibi kalite belgelerinden en az birinin alınması ve uluslararası standartlarda üretim planlanıyor. Böylece, mahkumların ürettiği ürünler ve sundukları hizmetler, onları tutuklayan polislerden, mahkum eden hakimlere kadar toplumun birçok kesimine ulaşacak.

Halen 14 kuruluşla yürütülen işbirliği her yıl yüzde 30 oranında artırılacak. Tanıtım ve pazarlama amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özel sektöre ayda en az bir kez ziyaret yapılması planlandı. Ürün katalogları hazırlanıyor. Yürütülen strateji çerçevesinde 'Mapushane AŞ'nin çalışan sayısı da artacak.