Doğu Karadeniz'de görülmeye alışılmış olan manzaralara Tokat'ta bir benzeri eklendi. Dere içinde bulunan evini manzara görünmediği için yamaçtaki kayanın üzerine inşa eden Afganistan göçmeni Cuma Akyürek, yaklaşık 50 metre yükseklikteki uçurumun kenarında oturuyor. Arkadaşlarının yardımı ile bir ayda ahşaptan tek odalı ev yapan Akyürek, evin alt katında yaz aylarında büyükbaş hayvan yetiştiriyor. Evin ön tarafındaki küçük alanı da değerlendiren Akyürek, uçurumun dibinde koyun besliyor.

Güzel bir manzara yakalayabilmek için Büyükbeybağı Mahallesi Cemal Bağları'nda böylesine bir yer tercih ettiğini belirten Akyürek, sadece rüzgarlı ve yağışlı havalarda korku yaşadıklarını belirterek, "Rüzgar alıp götürümü diye aklımızdan geçtiği oluyor. Yinede manzara uğruna katlanıyoruz. Genelde yaz aylarında kalıyorum burada. Hayvancılık yapıyorum. Arkadaşlarım da ziyarete geliyorlar" dedi.

Misafirlerinin evin yerini ilginç bulduğunu ifade eden Akyürek, "Bir defa gelen bir daha gelmek istiyor. Taşın tepesinde ne işin var diye soranlara, manzara için hayatımız tehlikede de olda tercih ettiğimi söylüyorum" diye konuştu.