Başbakan"ın “Manşetine karıştığımız gazete var mı” sorusu üzerine Fatih Altaylı, Erdoğan"ın eski danışmanı Beki"nin Sabah"ın haberine nasıl müdahale ettiğini yazdı. Beki "Evet oldu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, “Sekiz yıldır hangi gazetenin manşetine karıştık” sözlerine Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, başından geçen bir olayı yazarak yanıt verdi. Altaylı, dönemin Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki"nin kendisini arayarak gazetenin manşetine müdahale etmek istediğini yazdı.

Fatih Altaylı, Habertürk"te yayımlanan dünkü köşesinde şunları anlattı:

“Başbakan Erdoğan, "Manşetine karıştığımız gazete var mı?" dedi, gazetelerin manşetlerine karışmadıklarını söylemek için.

Kemal Kılıçdaroğlu, benim bir yazımla yanıt verdi dün. "Fatih Altaylı yazdı. 21 Nisan 2007"de. Okuyun" diyerek.

Hiç sevmem böyle malzeme olmayı. Ama olduk bir kere. Kemal Bey"in bahsettiği dönemden bahsetmem farz oldu.

1 Nisan 2007"de TMSF, Sabah"a el koydu. Ben de yargı sürecinin sonuna kadar çalışma arkadaşlarımdan ayrılmamak için istifa etmedim.

Ancak 17 gün dayanabildim ve 17 Nisan günü istifamı verdim TMSF yönetimine, hatırladığım kadarıyla da son yazımı 19 Nisan"da yazdım.

Kemal Kılıçdaroğlu"nun bahsettiği olay işte bu 17 günlük sürecin son günlerinde meydana geldi.

Akif Beki beni aradı

Hatırlayan hatırlar, o günlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Harp Akademileri"nde iktidarı hedef alan çok ağır bir konuşma yaptı.

Bu konuşmadan birkaç gün sonra da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Sezer"e ağır bir yanıt verdi.

taraf