Zanlılar arasındaki, mankenlik ajansı sahibi M.Ö'ün, müşterileriyle telefonda yaptığı görüşmeler ilginç ayrıntıları ortaya çıkardı. Ö'.ün ajansına bağlı kadınları, müşterilerine ünlü mankenlere olan benzerliklerine göre fiyat söyleyerek pazarladığı, bir gecelik birlikteliğin 5 bin TL'ye kadar çıktığı saptandı

İZMİR'de, yabancı uyruklu kadınların fuhuşa zorlandığı iddiasıyla gerçekleştirilen ve 7 ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne üye 28 kişinin tutuklandığı operasyonun ilginç ayrıntıları da ortaya çıktı. Şebekenin mankenlik ajansı sahibi olan üyesi M.Ö.'nün, telefon görüşmelerinde ajansına bağlı kadınları, müşterilerine, ünlü mankenlere olan benzerliklerine göre fiyat söyleyerek pazarladığı, bir gecelik birliktelik için fiyatın 5 bin TL'ye kadar çıktığı öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a, yurtdışından bir ihbar mektubu gönderen yabancı uyruklu kadının, kentte zorla fuhuşa zorlandığını, kendisini tuzağa düşüren kişilerden kurtulunca ülkesine döndüğünü, bu şekilde çok sayıda kişinin bulunduğunu yazınca operasyona başlandı. Mektuptaki bilgiler doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyeti Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin araştırmasında, çıkar amaçlı kurulan 7 ayrı örgütün, Türk ve yabancı uyruklu kadınları, fuhuş amaçlı pazarladıkları, erkek müşterilere para karşılığında cinsel ilişkiye girmeleri için getirip götürdükleri, kiralık evlerde veya Basmane Semti'ndeki otellerde barındırdıkları saptandı.

Geçen hafta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütlerin liderleri F.H.M., M.K., G.Ş., Ş.A., R.A., Dağıstan uyruklu kadın Y.M., Türk vatandaşı S.S. adlı kadın ile 49 kişiyi yakalandı. Baskınlarda, gözaltına alınan 16'sı kadın 49 kişinin fuhuşa zorladıkları belirlenen, 9 Ukrayna, 4 Moldova, 5 Dağıstan, 5 Rusya, 2 Kazakistan, 1 Kırgızistan, 2 Azerbeycan, 1 Özbekistan, 2 Belarus, 2 Türk kadın da bulundu. Ayrıca, suçta kullanılan 2 taksi, 2 otomobil, 20 bin TL değerinde ziynet eşyası, para ve 102 telefona da el konuldu. Yasal işlemleri yapılan, fuhuşa zorlanan kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yabancı uyruklu kadınlardan, 2'sinin 3 aylık hamile, 1'inin de alkol bağımlısı olduğu belirlenirken, 4'ü de kendilerini fuhuşa zorlayanlardan şikayetçi oldu.

Yaklaşık dört aylık takibin ardından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, kadınlara genellikle 200 ile 400 dolar arasında fuhuş yaptırıldığı, polisin takibinden kurtulmak için kiralık otomobillerle müşterilere götürüldükleri ve otellerdeki bazı görevliler de kullanılarak pazarlandıkları saptandı. Organizasyonu, daha önceden aynı suçtan haklarında işlem yapılıp sınırdışı edilen, tekrar dönünce Türk vatandaşlarıyla formaliteden evlenen, "Yenge" olarak tanınan, aralarında Dağıstan uyruklu doktor M.M.'nin de bulunduğu 5 yabancı uyruklu kadının yönettiği belirlendi.

MANKENLERE BEZERLİK PAZARLIĞI

Sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilen zanlılardan önce 27 kişi tutuklandı. Operasyon kapsamında aranan M.Ö. de geçen salı günü tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 28'e yükseldi. Mankenlik ajansı bulunan M.Ö.'nün, müşterileriyle telefonda yaptığı görüşmeler ilginç ayrıntıları ortaya çıkardı. M.Ö.'nün ajansına bağlı kadınları, müşterilerine, ünlü mankenlere olan benzerliklerine göre fiyat söyleyerek pazarladığı, bir gecelik birlikteliğin 5 bin TL'ye kadar çıktığı öğrenildi. (Milliyet)