YSK'nın belde belediyeler kararından sonra Anayasa Mahkemesi üyeleri ve Danıştay ile ters düşen Haşim Kılıç istifasını isteyenlere net cevap verdi....

Belde belediyeleriyle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararda, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi üyeleri ile ters düşen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermekle suçlanan Haşim Kılıç, istifa çağrılarına cevap verdi. Kılıç, "İstifamı gerektiren bir durum yok" dedi.

Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila'ya konuşan Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 6 üyesi adına yaptığı açıklamadan önce Başbakan Erdoğan'ın Danıştay'a yönelik eleştirel açıklamasından haberi olmadığını söyledi.

Kılıç herhangi bir siyasi partiyle lehte veya aleyhte bir bağlantısının olmayacağının altını çizerken, "Beldelerin seçime girip girmemesi de benim hiç umurumda değil. Ben, hukukla ilgiliyim. Ben, kararımızın arkasında durdum, bir siyasi partinin arkasında veya karşısında değil" diye konuştu.

Danıştay'ın Anayasa Mahkemesi kararına uymamasının bir yaptırımı olmadığına dikkat çeken Kılıç, "Yargı organları uymazsa, her kurum çıkıp Anayasa Mahkemesi'nin kararını etkisiz kılmaya, değiştirmeye kalkarsa o zaman ne olur?" diye konuştu.

Kılıç', Bila'nın, "Sizin Başkan olarak Anayasa Mahkemesi"ni politize ettiğiniz ve sürekli hükümetten yana tutum aldığınız eleştirisine ne diyorsunuz?" sorusuna şöylecevap verdi: Bunu söylemek sadece bana değil, çoğunluk kararını oluşturan 6 arkadaşımıza ve Anayasa Mahkemesi"nin manevi şahsiyetine hakarettir. Böyle bir eleştiriyi kabul etmiyorum.