Sihir ve sihirbazlık hikâyeleri Hollywood'da her dönem ilgi çeken konuların başında geliyor. İki sihirbazın komik hikayesine odaklanacak The Incredible Burt Wonderstone ve illüzyon gösterisiyle banka soyan bir şov grubunun macerasını anlatacak Now You See Me gelecek dönem karşımıza çıkacak sihibazlık filmlerinden sadece bir kaçı. Konuya gelirsek, Warner Bros. ülkemizde de yakından tanınan Mandrake'yi film yapma hazırlığında olduğunu duyurdu.
1930'larda Fantom'un da yaratıcısı olan Lee Falk tarafından yaratılan bu çizgi-roman karakteri, yaptığı sihirbazlıklarla gangsterlerden çılgın bilim adamlarına, uzaylılardan canavarlara pek çok kötülükle itinayla savaşıyordu. Daha önce Disney de dahil pek çok stüdyonun yakından ilgilendiği Mandrake projesi şimdi Warner Bros. ve Atlas Entertainment stüdyolarıyla birlikte ciddi bir aşamaya gelmiş oldu.
İlk kez 1939'da sinemaya uyarlanan Mandrake, çizgi-romandan beyazperdeye taşınan ilk çizgi karakter olarak da biliniyor. Ayrıca 1967 yılında ülkemizde de Oksal Pekmezoğlu'nun yönetmenliğinde Mandrake Killing'e Karşı isimli bir Mandrake uyarlaması çekilmiş ve sinema literatürüne girmişti.