Mandela'nın bürosundan yapılan açıklamada, ırkçılık karşıtı eylemlerin simgesi olan Mandela'nın rutin testler için hastaneye kaldırıldığı, durumunun iyi olduğu ifade edildi, ancak bu 92 yaşındaki liderin sağlığıyla ilgili endişelere neden oldu.

İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomi Forumu'na katılan Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma gelişmeler hakkında haberdar edilirken, bürosundan yapılan açıklamada, Nelson Mandela'nın keyfinin yerinde olduğu ve tıp uzmanlarından oluşan ekibin Mandela'ya iyi baktığı belirtildi.

Devlet Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe, yaptığı açıklamada, Mandela'ya bir takım özel testler uygulandığını, paniğe neden olacak bir durum olmadığını kaydetti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın dualarının Mandela ile birlikte olduğu kaydedildi.

Mandela, sık sık hastaneye kontrole gidiyor, ancak son ziyaretinde hastanede uzun süre kaldığına dikkat çekiliyor.

Son zamanlarda kamuoyunda fazla görünmeyen Mandela, ırkçılığa karşı mücadelesi nedeniyle 27 yıl hapis yatmıştı. Güney Afrika'nın 1994'te ilk siyah devlet başkanı olan Mandela, bir dönem görev yaptıktan sonra 1999 yılında istifa etmişti.

A.A