Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kendisinden, engelli arabası isteyen yürüme engelli Sevil İnan (20)'ı evinde ziyaret ederek akülü engelli arabası hediye etti.
Engelli arabasını engelli kızın ailesine teslim eden Başkan Sözen, Manavgat'ta engellilerin sorunlarına hızlı ve etkin çözüm bulmak için engelli veri bankası kuracaklarını söyledi.
Yürüme engelli Sevil İnan'ın küçük yaşta geçirdiği kas rahatsızlığı nedeni ile yatağa bağlı yaşadığını belirten Sözen, akülü araba hediyesi ile İnan'ın 2012'ye hayallerine kavuşarak girmesini istediklerini kaydetti.
Sözen, "Engelli vatandaşlarımızdan gelen en ufak bir talebi bile göz ardı etmiyoruz. Engelsiz bir Manavgat için girişimlerimiz var. Önümüzdeki günlerde belediyemizin internet sitesinin kuracağımız birimle engelli veri bankası oluşturacağız. Veri bankası kurumu ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı ulaşacağız." diye konuştu.
Sevil İnan da yaptığı açıklamasında yatağa bağlı yaşadığını söyledi. Akülü arabası ile ev dışında dolaşmayı sabırsızlıkla beklediğini belirten İnan, küçük yaşta geçirdiği kas hastalığına bağlı engelli kaldığını kaydetti.