Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılan 22 taşınmazın içerisinde yer alan Didim Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesindeki Kocaharıp Mevkii 13001 parselde yer alan 322 bin 250 metrekare ve 0,50 yapılaşma yoğunluğu verilen 49 yıllığına tahsisi verilecek olan ve bin yataklı tatil köyünün kurulması için ihaleye çıkarılan yerle ilgili olarak görüşlerini dile getirdi.

Kaymakamı Katırcı, Ağustos ve Eylül Ayında yapılan toplantılarda bu durumun Bakanlık yetkililerine iletildiğini ve ardından sorunsuz yerlerin parseller şeklinde ihale çıkarılmasının görüşüldüğü anımsatarak, “Bu yerlerle ilgili 5 yıldan bu yana adım atılamadı. Toplu ihale çıkarılmak yerine sorunsuz yerlerin ihaleye çıkarılmasına başlandı. Bu anlamda 13001 parsel Ocak ayında ihaleye çıkarıldı. Firmalar ihaleye girerek en uygun teklifi verecek. Biz de bu ihaleyi alacak firmaların güçlü firmalar olmasından yanayız. Bu firmalar yeter ki Didim"e gelsin. Çünkü turizm de firmalar birbirlerini takip eder ve bu da ilçemiz açısında bir yarar sağlayacaktır. Ayrıca D-Marin"in ilçemizde açılması turizm firmalarını da burayla ilgili cazibesini arttıracaktır. Çünkü D-Marin"in yaptığı katkı çok büyük. Bu yerle ilgili sürecin 2010 yılında hızlanacağını düşünüyorum. Bu yerin ihalesi Didim"e fayda sağlayacaktır. Bu araya kim gelirse gelsin İlçemizdeki İstihdamı da arttıracaktır ve diğer alanlara da katkı sağlayacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, ihale çıkarılacak yerin yapılaşma oranının 0,10"dan 0,50 çıkarmasını isteyerek, “Buraya bin yataklı turizm tesisi isteniyor. Didimliler ve yerel yönetim olarak bu tür yatırımların önüne açmaktan yanayız. Bu tür alanlarda yoğunluk sorunu dikkate alınmalı. Bu yoğunluk durumu iyice irdelenmeli. 320 Bin m2 arazide 0,50 yoğunluk doğru değil yani o zaman yapılaşma alanı 160 bin m2 çıkıyor. Bakanlığın planlamayı yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. Bu ihale çıkarılan alan denize yakım olduğu için yapılaşma yoğunluğunu irdelenmesi gerekiyor. Bu konuda Bakanlığa sıkıntılarımızı ilettik. Bu konuyla ilgili duyarlı sivil toplum örgütleri yöneticileri tarafından dile getirildi. Biz yoğunluğun 0,10 oranında yapılaşmasından yanıyız” diye konuştu./iha