Jüri üyesi olduğu Popstar Alaturka programında "Eğer çocuk doğurmuş olsaydım; birileri masa başında 'Sen bunu yapacaksın, o da bunu yapacak' diyecek, ben de doğurduğum çocuğu toprağa vereceğim. Var mı böyle bir şey?" sözleri nedeniyle hakkında "halkı askerlikten soğutma" suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlatılan Bülent Ersoy'un ifadesinde, vasiyetnamesini açıkladığı öğrenildi.

Önceki gün Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'a ifade veren Ersoy'un, "Türk milletini ve Türk askerini seviyorum. Mal varlığımı Mehmetçik Vakfı'na ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışladım" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Savcı, Ersoy'dan belge istedi. Ersoy'un da "önümüzdeki günlerde bağış belgelerini savcılığa iletirim" dediği bildirildi.

İSVİÇRE'YE NEDEN GİTMEMİŞ?

Cinsiyet değiştirdiği 1980'li yıllarda kimlik alamadığını ve bu dönemde İsviçre'nin kendisine oturma izni verdiğini, özel uçak gönderme teklifinde bulunduğunu da ifadesinde dile getiren Ersoy'un, şunları söylediği öğrenildi:

"Bütün bu tekliflere rağmen ülkemi terk etmedim. Güneydoğu'da 30 yıldır devam eden bir savaş var. İnsanların boşu boşuna ölmesinden rahatsız oldum. Suç kastım yoktu. 1980'de kimlik vermediler. İsviçre devleti bana kimlik verdi. Oturma hakkı verdi. Kabul etmedim. Programda kullandığım sözlerin Roj Tv de kullanılmasından rahatsızlık duydum."

Dava açılması durumunda altı aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Ersoy'un cezası, suçun basın ve yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılabilecek.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Bülent Ersoy'un Star TV'de yayınlanan "Popstar Alaturka" isimli programda söylediği sözlerin "halkı askerlikten soğutma" kapsamına girip girmediğinin araştırılması için 25 Şubat'ta soruşturma başlatmıştı.

(ANKA)