CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın İstanbul'da yaptığı açıklamalara sert bir yanıt verdi. Gürsel Tekin “Malum partinin değil, demokrasi için seni Başbakan yapan Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanıyım,Partisinin adından utananlar, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ”Malum Parti” diyemez.Başbakan'ı üslubu konusunda siyasi nezakete davet ediyorum, yoksa ben de ona ”Sayın Başbakan” yerine ”Malum Başbakan” diyeceğim" dedi.


CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, gazetecilerin 3. Köprü güzergahıyla ilgili sorularını yanıtlarken, kendisinden, “Burada malum bir partinin il başkanının yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahut bir rol kapmaktan öte bir şey değil” diye bahseden Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle kınadı.

”Partisinin adından utanıp, medyaya partisinin adını ”ak” diye yazdırmaya çalışanlar, bu devleti kuran ve 86 yıllık onurlu bir geçmişi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nden 'malum parti” şeklinde söz edemez" diyen Gürsel Tekin şunları söyledi: ”Ben "malum partinin" değil, aynı zamanda bu devleti de kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal gibi mazisinde hiçbir kara leke bulunmayan, tertemiz isimlerin genel başkanlığını yaptığı, 86 yıllık onurlu bir geçmişe sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanıyım. Siz partinizin adından utanıp, baskı zoruyla medyaya başka biçimlerde yazdırabilirsiniz. Ama ben partimin adıyla gurur duyuyorum. Çünkü ben bu devleti kuran partinin İstanbul İl Başkanıyım. Benim partim Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Siz kendi partinizin adından utanıp gocunabilirsiniz ama ben partimin adını onurla taşıyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, bu devleti kuran, bütün iç ve dış düşmanlara rağmen bugünlere ulaşmasını sağlayan partidir. Demokrasinin gerçek savunucusu, koruyucusu ve teminatıdır. Hem unutmayınız ki siz de bu partinin demokrasiye olan tam inancı nedeniyle siyaset yasağını aştığınız ve şimdiki genel başkanımız Deniz Baykal sayesinde o başbakanlık koltuğuna oturdunuz. Sizi siz yapan Cumhuriyet Halk Partisi"ne ”malum parti” diyemezsiniz. Sizi üslubunuz konusunda siyasi nezakete ve hoşgörüye davet ediyorum, yoksa bundan sonra ben de size ”Sayın Başbakan” yerine ”Malum Başbakan” diyeceğim.”

Gürsel Tekin 3. Köprü güzergâhını açıkladığı için kendisine yapmış olduğu açıklamalar sadece durumdan vazife çıkarmak veyahut bir rol kapmaktan öte bir şey değil” diyen Başbakan Erdoğan'a, ”Siz siyaseti bir oyun olarak görebilirsiniz ama biz oyun oynamıyoruz. Bu yüzden de rol kapmıyoruz. Sadece rant uğruna halktan gizlediğiniz gerçekleri kamuoyuna deşifre ediyoruz” sözleriyle yanıt verdi. DHA