Osmanlı İmparatorluğu'nda akıncı beyi , ordu komutanı vezir ve beylerbeyi olarak en üst düzeyde görev yapmış Malkoçoğlu'nun dizide çizdiği karakter de tepki çekiyor. Sınır boylarında efsane bir akıncı beyi olan Malkoçoğlu'nun dizide kadın peşinde koşan, pencereler tırmanan, basit bir çapkın olarak gösterilmesi de tepki çekti.
 
Yayınlandığı günden beri gündemden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisi, önce Kanuni Sultan Süleyman’ın özel hayatının çarpıtıldığı, kadın düşkünüymüş gibi gösterildiği eleştirilerine hedef oldu. Eleştiriler dizinin seti önünde protesto gösterileri yapılmasına kadar vardı. Şimdi ise yeni bir tartışma alevlendi. Muhteşem Yüzyıl lanetli bir dizi mi, Malkoçoğlu dizide yansıtıldığı gibi basit bir çapkın mı?..
 
'MUHTEŞEM YÜZYIL'DA YAŞANAN LANETLER(!)
 
Meral Okay - Akciğer kanseri olduğunu açıkladı
 
Senarist Meral Okay’ın Muhteşem Yüzyıl dizisi tüm tepkilere hatta tehditlere rağmen izlenme rekorları kırdı. Geçen yaz Muhteşem Yüzyıl takipçilerini ve sanat camiasını üzen bir haber basına yansıdı: Meral Okay akciğer kanserine yakalandı. Okay’ın Habertürk’e verdiği röportajla ilk ağızdan da doğrulandı. Okay “Yaşamak en büyük aşkmış, kanser amansız bir hastalık değilmiş” sözleriyle sevenlerini rahatlattı.
 
Halit Ergenç - Kılıç dersi alırken sol ayağını kırdı
 
Kanuni karakterini başarılı performansla canlandıran başrol oyuncusu Halit Ergenç, ocak ayında rolü için kılıç dersi aldığı sırada sol ayağını burktu. Ağrılarının artması nedeniyle hastanede kontrolden geçirilen Ergenç’in ayağında kırık tespit edildi. Ergenç’in ayağı alçıya alındı.
 
Okan Yalabık - Savaş sahnesinde bindiği attan düştü
 
Dizide Pargalı İbrahim’i oynayan Okan Yalabık da ağustos ayında savaş sahnelerinin çekimi sırasında attan düştü. Yalabık beklenmedik kazayı zarar görmeden atlattı.
 
Hasan Küsmüş -  Binadan kafasına mermer düştü, öldü
 
Oyuncu Hasan Küsmüş, Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncularından biriydi. 9 Ekim’de Şişli’de kaldırımda yürürken, bir binanın dış cephesinden düşen mermer kaplamanın başına düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.