Maliye Bakanlığı, tartışmaların ardından çıkan haberleri ihbar kabul ederek, dizi starlarının aldığı ücretleri mercek altına aldı. Maliye Bakanlığı denetim elemanları, dizi süreleri ile ilgili tartışmaların ardından medyada yer alan dizi sanatçılarının aldığı ücretlerle ilgili haberleri yakından takip ediyor. Haberlerde yer alan astronomik ücretler, denetim elemanları tarafından not edildi. Kaynaklar, söz konusu ücretleri, mart ayında verilecek olan 2010 yılı beyannameleri ile karşılaştıracak.

BU YIL LİSTEYE GİRMELERİ GEREK

Beyanlar, dizilerin yapımcı şirketlerinin kayıtları ve çıkan haberlerdeki ücretlerle karşılaştırılacak. Eğer beyannamelerde risk görülürse, dizi starlarının ücretleri hakkında inceleme başlatılacak. Maliye, sanatçılar hakkında geriye dönük de inceleme yapabilecek. Dizi sanatçılarının aldığı rekor ücretler, vergi şampiyonlar listesinin yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

2010 yılında açıklanan 2009 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde, ilk 100 mükellef arasında, Acun Ilıcalı, Mehmet Ali Erbil, Cem Yılmaz ve Beyazıt Öztürk yer almıştı. Geçen yıl açıklanan gelir vergisi rekortmenler listesinde, 1.5 milyon liralık vergi tahakkuk eden mükellefler ilk 100"e girmişti. 2009 yılı beyanları baz alındığında, birçok dizi sanatçısının vergi rekortmenleri listesinde ilk 100"e girmesi gerekiyor. Sanatçılar, serbest meslek erbabı statüsünde olup vergilerini beyanname ile ödüyorlar.

İhbarlar geliyor

Sanat dünyasından Maliye"ye çok sayıda ihbar geldiği öğrenildi. Maliye Bakanlığı kaynakları, sanatçıların en çok vergi ihbarında bulunan kişiler arasında yer aldığını kaydettiler. İhbarların ise diğer sanatçıların kazandığı ücretler konusunda olduğu kaydedildi.

Bölüm başına 45 bin TL alan var

Tuba Büyüküstün: 30 bin TL,

Beren Saat: 35 bin TL,

Fikret Kuşkan: 20 bin TL,

Bergüzar Korel: 25 bin TL,

Özgü Namal: 30 bin TL,

Kıvanç Tatlıtuğ: 30 bin TL,

Erkan Petekkaya: 30 bin TL,

Halit Ergenç: 30 bin TL,

Cansu Dere: 20 bin TL.

Kenan İmirzalıoğlu: 45 bin TL

Hüseyin Özay/Star