Maliye Bakanlığı, spor kulüplerinin naklen yayın, İddaa, Spor Toto-Loto ve reklam gelirleri için ödemeleri gereken KDV'yi yatırmamaları üzerine harekete geçti

Yeni KDV Genel Tebliğ Taslağı ile spor kulüplerinin ödenmesine aracılık ettikleri KDV'yi, vergi dairesine yatırmayıp, kullanmalarının önüne geçilecek. Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan taslakta, profesyonel spor kulüplerinin, sponsorluk veya reklam yoluyla, müsabakalarının ya da kulüple ilgili faaliyetlerin yayınlanmasıyla yayın geliri elde ettikleri ve şans oyunlarından dolayı isim hakkı geliri sağladıklarına dikkat çekildi. Taslakla, kulüpler, genel oranda KDV'ye tabi bu gelirleri nedeniyle, hesaplanan KDV'nin reklamı veren veya yayın faaliyetini gerçekleştirenler ya da düzenlenen şans oyunlarında isim hakkını kullananlar tarafından yüzde 60 oranında tevkifata tabi tutulacaklar.
KDV'NİN YÜZDE 60'I KULÜBE

Taslağa göre, naklen yayın gelirleri üzerinden tahakkuk eden yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 60'ını Futbol Federasyonu ya da ilgili diğer federasyonlar, İddaa gelirleri üzerindeki KDV'nin yine yüzde 60'lık bölümünü düzenleyici kuruluş devlete beyan edecek ve hesaplanan vergiyi süresi içinde vergi dairesine yatıracak.