Toprak sahada oynanan maçta Bakan Şimşek ilk yarıda Süryani takımında ikinci yarıda ise köyünün takımının formasını giydi. Güneşli havada başlanan maç yağmur altında devam etti. Maçı Süryanilerin Turabdin takımı 7-4 kazandı.

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor bayramı günü münasebetiyle Bakan Şimşek doğup büyüdüğü Gercüş'ün Arıca köyünde Süryani vatandaşlarla futbol maçı oynadı. Eşi Esra Şimşek ile beraber doğduğu köye gelen Bakan Şimşek'i köyün girişinde Turabdin Metropoliti Timotheos Samuuel Aktaş ve çevre köylerden maç için gelen Süryaniler karşıladı.

Bakan Şimşek çocukluğunda oynadığı toprak sahaya gelerek hem köylülerini hem de Süryani sporculara karanfil vererek maça başladı. İlk yarı Süryanilerin Turabdin takımında oynayan Bakan Şimşek ikinci yarıda köyünün takımının formasını giyerek kale önünde gol aradı.

BAKAN ŞİMŞEK'İN GOLÜ MAÇIN SON DAKİKASINDA GELDİ

Bakan Şimşek ilk yarıda atamadığı golü ikinci yarının sonunda kendi köyünün forması altında attı. Yaklaşık bir saat süren maç sonrasında Süryani takımı 7-4 galip geldi.

Her iki takımın oyuncularına Bakan Şimşek, Süryani vatandaşların kanaat önderi Turabdin Metropoliti Timotheos Samuuel Aktaş ve Batman Valisi Ahmet Turhan tarafından madalya verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Süryani vatandaşların köyde futbol maçı teklifinde bulunduklarını ve kendisini de davet ettiklerini belirten Bakan Şimşek, "Ben de kabul ettim. Süryani vatandaşlarımızla beraber çocukluğum geçti. Çeşitli nedenlerden dolayı göç etmek zorunda kaldılar. Bu günkü organizasyon çok anlamlı zamanında köyden göç edip dönüş yapmak isteyen Süryani vatandaşlarımız için kapımız açıktır. Bu insanlar Türkiye'nin zenginliği bunların hiç birisi tehdit kaynağı değil hepsi birer zenginlik kaynağıdır." dedi.

Süryani vatandaşların geri dönüşlerine de olumlu baktıklarını belirten Bakan Şimşek, "Osmanlı bu anlamda birçok zenginliği barındırıyordu şimdi Türkiye de bunu barındırıyor. Bizim inancımızda tolerans vardı sevgi saygı vardı. Bu anlamda ülke olarak geri dönüşlere olumlu bakıyoruz inşallah o zenginlik bu bölgede yine yaşar." diye konuştu.