Bankalarda unutulan paralara ilişkin 1 Şubat tarihinde açıklanan listede Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in adı da yer alıyor. Şimşek, 30 Nisan tarihine kadar parasını unuttuğu banka şubesine başvuruda bulunmazsa Bakan"ın parası TMSF"ye gelir kaydedilecek.

ANKA"nın edindiği bilgiye göre, bankalarda unutulan paralara ilişkin bu yılki açıklanan listede Maliye Bakanı"nın adı da yer alıyor. Bankacılık Kanunu"nun 62"nci maddesine göre, “Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayan” paralar zaman aşımına tabi oluyor. 30 Nisan tarihine kadar açık tutulan listedeki paralara ilişkin herhangi bir başvuruda bulunulmadığı takdirde birikim doğrudan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu"nun (TMSF) kasasına aktarılıyor. Bu yıl açıklanan listede, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in de Yapı Kredi Bankası"nın Ankara Sefaretler Şubesi"nde 24 Ağustos 2000 tarihinde son işlemini yaptığı mevduat hesabındaki 55 kuruşu unuttuğu anlaşıldı. Bakan unuttuğu bu paraya ilişkin 30 Nisan tarihine kadar herhangi bir işlemde bulunmazsa parası TMSF"nin kasasına girecek.

-SON 3 YILDA BANKALARDA 73 MİLYON TL UNUTULDU-

Son 3 yılda bankalarda unutulan paranın miktarı 73 milyon TL"ye ulaştı. Sadece 2009 yılında ise vatandaş 37 milyon TL"sini bankalarda unuttu. Unutulan bu birikimlerin tamamı zamanaşımına uğrayarak TMSF"nin kasasına girdi.