AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Akarsu Park’ta düzenlenen iftar yemeğine SGK Aydın İl Müdürü Kaşif Kılıç, Aydın SMMO Başkanı Fettah Açan ile SMMO üyeleri katıldı.

SMMO Başkanı Fettah Açan iftar yemeğini üyeler arasındaki kaynaşma ve birlikteliği artırmak için düzenlediklerini söyledi. Aydın SMMO üyelerine iftar yemeğine katıldıkları için teşekkür eden Açan, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti.

TTK’YI DEĞERLENDİRDİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın SMMO Başkanı Fettah Açan, sona eren mali tatilin kendilerifettah-acan.jpg için ismen tatil olduğunu söyledi. Açan, mali tatilde çok fazla tatil yapmadıklarını ifade etti.

Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmeden değişikliğe uğradığını ifade eden Açan, “Gelişen Türkiye bu kanunu ötelememeli. Kanunun yeni haliyle başarılı olacağını düşünemiyorum. Kanunun yürürlüğe girmesinin uzamasının olumsuzlukları getirebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DÜRÜST TÜCCAR ÇEK KANUNUNDAN ETKİLENMEZ”

Çek Kanunu’nu da değerlendiren Açan, dürüst ve gelişmeyi düşünen tüccar ve sanayicilerin bu kanundan etkilenmeyeceğini belirtti. Çek ve kredi kartını kullanacak olan insanların ceplerinde paraları olması halinde kullanması gerektiğine dikkat çeken Açan, “İnsanlarımız çeki senet gibi düşünüyor. Çek ve kredi kartı borcu vadeye yayma aracı değil, ödeme aracıdır. Bu işin bilinci taşındıkça daha düzgün olacaktır” diye konuştu.

Günümüzde ticaretin nakit para akışına göre şekillendiğini dile getiren Açan, şu anda belirsizlik olduğunu belirtti. Taze paranın kaygan zeminde hareket ettiğini kaydeden Açan, tedbirlerin güncelleştirilerek,içinde bulunulan ekonomik şartlara göre alınması gerektiğini ifade etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_0857.jpgimg_0849.jpg