Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası düğün salonunda yapılan mali genel kuruluna Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın-Muğla İlleri Esnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birliği başkanı Necip Saraç, Aydın Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli, Didim Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, İncirliova Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cavit Küçük, Aydın Esnaf Odaları genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal, Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler odası Başkanı İbrahim Erdemir, Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, KOSGEB Aydın Müdürü Turgut Gözen, Lokantacılar Odası Başkanı Suat Fedekar, Kamyoncular ve Nakliyatçılar Odası Başkanı Mustafa Kemal Aksungur, Bakalar Odası Başkanı İlyas Seçkin ve Sehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ile çok sayıda davetli katıldı.
Mali genel kurulda kooperatifin 209 yılı faaliyetlerine değinen Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, “Bizler sizlerden almış olduğumuz güç ve destekle 2009 yılında üst kuruluşlarımız olan AYMESKOMB ve TESKOMB"un düzenlemiş olduğu eğitim seminerleri ve toplantılara gerek yöneticilerimiz gerekse personelimizin katılımı sağlanmış ve buralardan aldığımız bilgiler ve genelgeler doğrultusunda ortaklarımız lehine uygulamalar yapılmıştır. Bizlere eğitim ve bilgi desteği veren ve ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri lehine kanun ve yönetmeliklerin çıkmasında emeği geçen Aydın Muğla İlleri Eesnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birliği Başkanımız Sayın Necip Saraç"a, ve Merkez Birliği Başkanımız Sayın Selahattin Hünü ve Yönetim Kurulu üyelerine yapmış oldukları katkılar dolayısıyla tebrik ve teşekkür ederim. Bizler Esnaf ve Sanatkârımızın gerek kredi ihtiyaçlarını gidermek gerekse bürokrasi konusunda karşılaştıkları problemlerini çözmek için elimizden geleni yaptık. Sizlerin üzüntülü ve sevinçli günlerinizde yanınızda olmaya gayret ettik. Bundan sonra da sizlerin yanınızda olmaya gücümüz yettiğince devam edeceğiz” dedi.
“Kooperatifimiz bugün itibari ile yüzde 6,5 faiz oranıyla, ortaklarımızın isteği doğrultusunda 2 yada 4 yıl vadeli 3 er aylık veya 6 şar aylık taksitler halinde ortaklarımızın ihtiyaç ve kapasitelerine göre 35 bin TL"ye kadar işletme kredisi kullandırmaktadır” diyen Özmeriç, “Çok kıymetli ortaklarımız, kooperatifimizin kurulduğundan beri olduğu gibi bu çalışma dönemimde de başarılı bir çalışma dönemi geçirmiştir. 2009 yılı sonu itibari ile 536 ortak sayısı ve 3 milyon 300 bin TL plasmana ulaşan kooperatifimizin geçtiğimiz yıla oranla%30 oranında büyümüş ve modern hizmet binamızda güler yüzlü ve bilgili personelimizle sizlere hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız.
Değerli ortaklarımız bu yakaladığımız başarı hiç kuşkusuz sizlerin vermiş olduğu destek ve ekibimizin doğru kararları sayesinde meydana gelmiştir” diye konuştu.
Kooperatifin 2010 yılı hedefleri hakkında da bilgiler veren Özmeriç, “Bizler sizlerden aldığımız güç ve destekle 2010 yılında da çalışmalarımıza büyük bir azimle devam edip, kooperatifimizi layık olduğu daha üst kademelere getirmek için elimizden geleni yapacağız; bunun için bizlere verdiğiniz destek için şahsım, Yönetim, Denetim Kurulum ve personelimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunar, sağlıklı mutlu bol kazançlı bir yaşam dilerim” ifadelerini kullandı.

VALİ COŞ"A TEŞEKKÜR
Esnaf ve sanatkarların desteğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Semih Özmeriç, Vali Coş"a Aydın"da gerçekleşen oda ve kooperatiflerin genel kurullarına katılarak verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

VALİ COŞ"TAN ESNAFA YENİLİK UYARISI
Mali genel kurulda konuşan Vali Coş da, esnaf ve sanatkarın ümidini ve heyecanını kaybetmeden çok çalışıp daha çok üretme gayreti içinde olması gerektiğini savunarak, “Dünya değişiyor, ticaret de. Sanatkarlık da kabuk değiştirmekte, 20 sene önceki esnaflığın ticaret anlayışı ile meseleleri çözmemiz mümkün değildir. Bugün Aydın"da da ticaretin büyük bir kısmı kredi kartı üzerinden gerçekleşiyor. İnternet üzerinden pazarlama da önemli bir boyuta ulaşmış durumda. Bu durumun aktif esnaflık yapan, ticaret yapan, sanatkarlık yapan arkadaşlarımızı da belli ölçüde etkilediğinden, çağın getirdiği değişikliklere karşı, yeniliklere karşı bizim de uygun pozisyonlar almamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu değişime karşı varlığımızı korumak için güç birliği yapmamız gerekiyor. Yenilikçi yaklaşımlarla işimizi sürdürmemiz lazım. Esnaf ve Sanatkar arkadaşlarımızın aldıkları kredileri neredeyse tamamına yakın bir şekilde sorunsuz olarak geri ödediklerini memnuniyetle öğrendim. Bu aldıkları krediyi en iyi şekilde kullandıklarını gösterdiği gibi, borçlarına olan sadakatlerini ve meslek ahlakını da göstermektedir” dedi.

KREDİLER UYGUN KULLANILMALI
esnaf kooperatifi tarafından sunulan kredi imkanlarını isabetli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Vali Coş, şunları söyledi: “Ancak bunu yaparsak rekabetçi ortamda başarılı olabiliriz. Bana iletmek istediğiniz ve yardımcı olabileceğim bir konu olursa gece, gündüz kapımız, telefonlarımız açıktır. Bu toplantımızın sonuçları itibari ile hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sizlere ve tüm esnaf sanatkar camiamıza en kalbi sevgi ve saygılarımı sunarım” -iha