Milan'ın efsanevi oyuncusu, 41 yaşındaki Maldini, 23 yıllık futbol hayatına bu sezon nokta koyuyor. İtalyan futbolcu kararının kesin olduğunu açıkladı... UEFA'nın resmi sitesi uefa.com'da, Maldini hakkında yazılan şu cümle, İtalyan futbolcunun dünya futbolunda ne derece büyük bir iz bıraktığını gözler önüne serer:

" Maldini de birgün futbolu bırakacak. Ama bunu maalesef aramızdan yalnızca birkaç kişi görebilecek"

İtalya milli takımının eski futbolcusu bütün kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giydi ve Serie A deviyle 600"den fazla maça çıkarken sayısız ödül kazandı. Kaptan, futbolu bırakmaya hazırlanırken, oğlu da onun izinden emin adımlarla ilerliyor.

Corriere Dello Sport"a konuşan Maldini “Bu kez eminim, futbolu bırakacağım. Kararımı yeniden değerlendirmeyeceğim. Futbola bağlı kalmak istiyorum ancak sahada değil. Kaptanlık pazubandını Massimo Ambrosini"ye teslim etmek istiyorum. Çünkü o da kariyerine Milan"da başladı” diyerek futbolu bırakmaya kararlı olduğunu belirtti.

Efsanevi stoper daha sonra Bllon d"Or"u kazanamaması hakkında konuşarak “Bu ödülü kazanabilmek güzel olurdu ancak kariyerim boyunca yalnızca bunun için mücadele etmedim elbette. O ödülü ne İtalya Şampiyonluğu"na ne de Şampiyonlar Ligi"ne değişebilirim. Benim futbol anlayışım takımla birlikte kazanmaktır. Futboldaki tek pişmanlığım, Diego Maradona ile beraber oynayamamak” dedi.