Veda ziyaretine ilk olarak Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nden başlayan Vali Mustafa Malay, "Memuriyet hayatım boyunca hiçbir zaman yanlışın yanında olmadım. Ama şunu da belirteyim, memuriyet hayatım boyunca huzurlu görev yapmak maalesef nasip olmadı" dedi.
Aydın'ı çok sevdiğini ve Aydınlılarla hep iç içe yaşadığını ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay, yeni seçilen başkanlarla da vedalaşıp Aydın'a veda edeceğini söyledi. Yaklaşık 30 yılı bulan memuriyet hayatı boyunca her zaman adaletli olmaya çalıştığını kaydeden Vali Mustafa Malay, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Çezik'e veda ziyareti sırasında ,"Hata yapmayan bir Allah'tır. Ama önemli olan bilerek kasıtlı olarak hata yapmamaktır. Doğduğumdan bu güne kadar hiçbir şekilde taraflı olmayı sevmedim.
Taraf da tutmadım. Tuttuğum taraf hep yasalardan yana adaletten yana doğrudan yana olmuştur. Yasaya uyan doğruları söyleyen adaleti tecelli ettirtmek için çaba sarf eden herkes benim gönlümde taht kurmuştur. Bunların görüşü ve düşünceleri ayrı olabilir; hiç önemli değildir. Önemli olan doğru noktalarda birleşebilmektir. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Dedikodu ile yalanla dolanla hiçbir zaman kişiler de bölgeler de ülkeler de bir hedefe ulaşamazlar. Ancak ve ancak dağılırlar hepsi de huzursuz olur. Yapacağımız
tek şey doğrular etrafında toplanmak, doğru yapanları desteklemek, yanlış yapanlar varsa da hep birlikte o yanlışın karşısında dikilmektir" dedi.

"BÜROKRATLARIN PARTİZANLIK YAPMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIM"
Açıklamasında memuriyet hayatı boyunca rahat yüzü görmemekten ve sürekli yanlışlarla mücadele etmekten şikayet eden Vali Mustafa Malay, bir çok yanlışın da Türkiye'de demokrasinin tam olarak rayına oturmamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Vali Malay, "Memuriyet hayatım boyunca hiçbir zaman yanlışın yanında yer almadım. Allah da aldırmasın. Prensibim de budur. Ama şunu da söylemek istiyorum; Türkiye'de demokrasi tam olarak rayına oturmadığı için yılların bürokratı olarak her devirde her zaman
yanlışlıklarla uğraşmak zorunda kaldım. Yani huzurlu bir görev yapmak maalesef nasip olmadı. Maalesef bazen böyle yanlışların karşısına dikilmek zorunda kalıyoruz, kalmak zorundayız. Siyasi partiler gelir geçer, makamlar gelir geçer kişiler gider. Ama baki olacak devletimiz ve milletimizdir. Onun için hepimiz başta bürokratlarımız olmak üzere; tabi biliyoruz bürokratlar da çoğu zaman partizanca çalışıp partizanlık yapabiliyor. Ben onun şiddetle karşısındayım" ifadelerini kullandı.
Aydın halkına basın aracılığı ile saygı, sevgi ve selamlarını ileten Vali Mustafa Malay, önümüzdeki günlerde ilden ayrılacağını ifade etti.
Bilindiği gibi Aydın Valisi Mustafa Malay'ın, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'daki toplu açılışına, ilgili daire müdürlerine gönderdiği davetiye CHP tarafından 'mitinge davet' şeklinde yorumlanmış, bu nedenle de Vali ile CHP Aydın İl Yönetimi arasında karşılıklı açıklamalar yapılmıştı. Vali Malay, bu olaydan sonra da valilik makamının yıpranmaması için Merkez Valiliği'ne alınması için İçişleri Bakanlığı'a dilekçe vermişti.