MHP"li Oktay Vural, Ankara Belediye Başkanı"nın bazı mallarını gizlediği iddialarını dün düzenlediği basın toplantısıyla yineleyip, Melih Gökçek"i istifaya davet ederken, Gökçek, "Verdiği bilgiler doğruysa istifa teklifini kabul ediyorum" açıklamasını yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in bazı mallarını gizlediği iddiasını dün yineledi ve belgeleri basına dağıttı. Vural, "Eksik olan Gökçek"in istifa dilekçesi" derken, Gökçek ise "Mal varlığımla ilgili verdiği bilgiler doğruysa istifa teklifini kabul ediyorum" dedi.

Gökçek ajan gönderdi

Vural"ın dün TBMM"de düzenlediği basın toplantısını Gökçek"in danışmanı Mahmut Özçelik de izledi. Özçelik, Vural"ın Gökçek"le ilgili dağıtılan belgeleri de gazeteci gibi aldı. Gökçek"in, daha önce CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın"ın basın toplantısına da bir adamını gönderdiği ortaya çıkmıştı. Vural, dün Hürriyet"te, "Gökçek mallarını gizliyor" başlıklı haberde yer alan açıklamasını Gökçek"in yalanladığını bildirdi. Gökçek"in, nüfus ve seçmen kayıt bilgilerini açıklayan Vural şöyle dedi:

İkizi varsa bilemem

"Araştırdık, Ankara"da başka bir İbrahim Melih Gökçek yok. İkizi varsa onu bilemem. Devletin resmi belgelerine göre Gökçek"in mal beyanında açıklamadığı iki evi daha var. Devamını da önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Gökçek, yoksul vatandaşları rencide etmek pahasına, soğan, patates ve kömür dağıtıyor. Kendileri ve yandaşları ev sahibi oluyor.

28 Mart 2007"de bir TV programında mal varlığını açıklamasından iki ay sonra 895 bin 882 TL"ye Çankaya"nın en lüks semtinde villa satın aldı. İki ayda 895 bin TL parayı nereden buldu? Gökçek, mülkü kimden aldığını, satınalmadan önce bu kişinin Ankara Büyükşehir Belediyesi"nden imar tadilatı talebi olup olmadığını ve bu talebin karşılanıp karşılanmadığını açıklamalı. Bu imar tadilatı ile bölgede 400 milyon liralık rant oluşup oluşmadığını da açıklasın. Bütün bunları o açıklamazsa, ben açıklayacağım. Pazartesi gününe kadar kadar vakti var.

Oğullarının işyerlerini açıklasın

Gökçek"in oğullarının, hangi alışveriş merkezlerinde kaç tane işyeri olduğunu ve kaç işyerini işlettiğini de açıklasın. Büyükşehir Belediyesine ait arsalarda yapılan usulsüzlük ve peşkeşler ile ne kadarlık rant oluştuğunu da açıklayacağım. Tabii ki balık baştan kokuyor. Başbakan, Gökçek"i acaba neyin karşılığında tekrar Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptı? Kendilerini ve yandaşlarını zengin etmek için Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi"nin, nasıl yamyam ortaklığı yapabildiklerini de açıklayacağım.

Hürriyet