Adana Kız Lisesi Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz'ın, makyajlı olduğu iddiasıyla okul öğrencisi 16 yaşındaki Y.Ç.'yi saçından tutup çekerek, azarladığı iddiası üzerine Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

Sınıflarda 5 Kasım tarihinde kılık-kıyafet kontrolü yapan Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz, öğrencilerden Y.'ye niçin makyaj yaptığını sordu. Kız öğrencinin, “Makyajım yok” sözlerine sinirlenen Ayten Yılmaz, iddiaya göre kız öğrenciyi saçından tutarak, yukarı kaldırıp azarladı, ardından da "disiplin kurallarına uymadığı" gerekçesiyle Okul Müdürü İhsan Işılay'a şikayet etti.
Okul Müdürü Işılay da Y.'ye, “Sen bu okula alışamadın, istersen başka bir okula göndereyim. Bu suçun disiplin suçudur. Seni Disiplin Kurulu'na göndermek istemiyorum. Üniversite hayatın da etkilenir” dedi.

ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLDU
Kızının olayı kendisine anlatması üzerine okul yöneticileri ile görüşen, ancak, sonuç alamayan anne Hatice Ç., Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılı şikayette bulundu. Okul yöneticilerinin kendisine, “Kızınızın kılık kıyafeti düzgün değil” dediğini anlatan Hatice Ç., şunları söyledi:
“Kızım asla makyaj yapmadı. Bu iftiradır. Ben kızıma gereken terbiyeyi veriyorum. Sınıfını teşekkür ve takdirnameyle geçen kızımın eğitim hayatıyla oynanmamalı. Kızımın başka bir okula nakledilmesini istemiyorum. Kendisi de istemiyor. Böyle bir uygulama onun başarısını olumsuz etkileyecektir.”
Hatice Ç., çocukların yıkıcı eleştirilerle kaybedilmek yerine kazanılması gerektiğini anlatırken bu konuda eleştirdiği Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz'a hediye etmek üzere "Öğrenci Nasıl Eğitilir?' adlı bir kitap satın aldığını söyledi.

“SAÇINI TUTTUM, ANCAK ÇEKMEDİM”
Suçlanan öğrenci Y.Ç., okula hiçbir zaman makyajlı gitmediğini, müdür yardımcısına karşı disiplinsizlik anlamında bir tepkisi olmadığını savundu. Müdür Yardımcısı Ayten Yılmaz, Y.'nin gözünü makyajlı görünce ikaz ettiğini, saçını tuttuğunu, ancak, çekmediğini söyledi.
Okul Müdürü Işılay ise, Y."nin başarılı bir öğrenci olmasına karşılık psikolojik sorunları ve disiplinsiz tavırları olduğunu, daha önce de okula makyajlı geldiğini öne sürdü. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ailenin şikayetini değerlendirdikleri, soruşturmayı sürdürdüklerini bildirdi.


DHA